Η επιχείρηση «Ελευθερία» πήρε… ρεπό την 25η Μαρτίου: Μόνο 116 εμβολιασμοί ανήμερα της εθνικής μας εορτής!

Την ώρα που η κυβέρνηση «διατυμπανίζει» ότι καθημερινά τρέχουν για να εμβολιάσουν «όσο περισσότερους μπορούν»...

Must Read

Την αργία της 25ης Μαρτίου φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκαν για να… ξεκουραστούν οι υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες είναι αρμόδιες για τον εμβολιασμό των Ελλήνων πολιτών, αν και η κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι τρέχουν καθημερινά για να εμβολιάσουν όσο περισσότερους μπορούν!

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός των εμβολιασμών που έγιναν ανήμερα της εθνικής επετείου. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα, μόλις 116 εμβολιασμοί έγιναν την Πέμπτη, τη στιγμή που η επιχείρηση «Ελευθερία» θα έπρεπε να «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς, ώστε να δημιουργηθεί το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας» και να βγει επιτέλους η χώρα από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Στο μεταξύ, άνοιξε χθες η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων που είναι από 70 έως 74 ετών. Σύμφωνα με όσα είπε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, οι 110.000 πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβουν ένα μήνυμα το οποίο θα τους ενημερώνει για το ραντεβού τους. Αν αυτό το ραντεβού δεν τους βολεύει, θα μπορούν να κλείσουν ένα άλλο μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Όσοι δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση, περίπου 430.000 άτομα της ίδιας ηλικίας, θα πρέπει να κλείσουν το ραντεβού τους μέσα από το emvolio.gov.gr, είτε απευθυνόμενοι σε κάποιο ΚΕΠ ή φαρμακείο.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι στις αρχές Απριλίου σειρά για τον εμβολιασμό θα πάρουν όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα από 65 έως 69 ετών. Τέλος, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό οι μισοί από τους 250.000 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το 10% πλησιάζει το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τα στοιχεία, πάνω από 1.000.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου (1.035.664). Συνολικά, έχουν γίνει 1.537.104 εμβολιασμοί, με 501.440 πολίτες να έχουν κάνει ήδη και τη δεύτερη δόση. Έτσι, το ποσοστό κάλυψης των εμβολιασμών πλησιάζει το 10%.

Τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν πως στην Αθήνα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση 144.649 πολίτες, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο αριθμός των εμβολιασθέντων είναι 112.393. Στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις, 24.450 πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση στο Ηράκλειο, 24.067 στην Αχαΐα, 21.104 στη Λάρισα και 17.505 στα Ιωάννινα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This