Σάλος με διευθύντρια γυμνασίου που απαγορεύει μίνι φούστες στις μαθήτριες και σορτς στους μαθητές

Διαμαρτυρία από τους γονείς

Must Read

Έξω φρενών είναι οι γονείς των μαθητριών ενός γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση της διευθύντριας του σχολείου να απαγορεύσει τις… κοντές φούστες και τα παντελόνια!

Πρόκειται για το 15ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται στην καρδιά της συμπρωτεύουσας και στο οποίο φοιτούν εκατοντάδες μαθητές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, η διευθύντρια επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, που επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να εφαρμόσει τις αναχρονιστικές της αντιλήψεις.

«Η εμφάνιση των μαθητών/τριών πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα φαινόμενα επίδειξης ή αισθητικών προκλήσεων, ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι οι μαθητές που προσφεύγουν σε ακραίες στιλιστικές επιλογές, από την υπερέκθεση και τις αντιδράσεις των συμμαθητών τους, αλλά και να διασφαλίζονται οι χαμηλοί τόνοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κανονισμό. Το συγκεκριμένο μέτρο, που παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια του σχολείου.

«Προκλητικά» ρούχα

«Στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει, έρχεται ένα σχολείο να “ποινικοποιήσει” τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται, δηλαδή, τα παιδιά με “προκλητικά” ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς, αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας;» αναφέρει ο γονέας ενός μαθητή σε επιστολή του προς την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Μια άλλη μητέρα απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την παρέμβασή τους, ώστε να πάψει να ισχύει αυτός ο άτυπος κανονισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This