Παρασκευή 18/6/2021

Σάλος με διευθύντρια γυμνασίου που απαγορεύει μίνι φούστες στις μαθήτριες και σορτς στους μαθητές

Διαμαρτυρία από τους γονείς

Έξω φρενών είναι οι γονείς των μαθητριών ενός γυμνασίου στη Θεσσαλονίκη μετά την απόφαση της διευθύντριας του σχολείου να απαγορεύσει τις… κοντές φούστες και τα παντελόνια!

Πρόκειται για το 15ο Γυμνάσιο, που βρίσκεται στην καρδιά της συμπρωτεύουσας και στο οποίο φοιτούν εκατοντάδες μαθητές. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, η διευθύντρια επικαλείται τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του σχολείου, που επικυρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να εφαρμόσει τις αναχρονιστικές της αντιλήψεις.

«Η εμφάνιση των μαθητών/τριών πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευπρέπεια. Θα πρέπει να αποφεύγονται τα φαινόμενα επίδειξης ή αισθητικών προκλήσεων, ώστε να προστατευτούν και οι ίδιοι οι μαθητές που προσφεύγουν σε ακραίες στιλιστικές επιλογές, από την υπερέκθεση και τις αντιδράσεις των συμμαθητών τους, αλλά και να διασφαλίζονται οι χαμηλοί τόνοι της εκπαιδευτικής διαδικασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στον κανονισμό. Το συγκεκριμένο μέτρο, που παραπέμπει σε άλλες, σκοτεινές εποχές, επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί και στα αγόρια του σχολείου.

«Προκλητικά» ρούχα

«Στην εποχή που ο σεξισμός αγριεύει, έρχεται ένα σχολείο να “ποινικοποιήσει” τα… σορτς των παιδιών υπό τον φόβο ποιου; Τυχόν παρενόχλησης; Θυματοποιούνται, δηλαδή, τα παιδιά με “προκλητικά” ρούχα και δεν γίνεται συμβουλευτική όσον αφορά τον σεβασμό απέναντι στον άλλο και την αμφίεσή του; Πώς, αλήθεια, κρίνεται η ευπρέπεια; Με ποιο μήκος φούστας;» αναφέρει ο γονέας ενός μαθητή σε επιστολή του προς την αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Μια άλλη μητέρα απέστειλε έγγραφη καταγγελία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την παρέμβασή τους, ώστε να πάψει να ισχύει αυτός ο άτυπος κανονισμός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ