Με βαριά πρόστιμα τιμωρεί ο Σαλβίνι όσους σώζουν πρόσφυγες

Συνεχίζει την αντιμεταναστευτική του πολιτική

Must Read

Βαριές ποινές για τους ιδιοκτήτες σκαφών, ετοιμάζει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, που πολλές φορές έχει απαγορεύσει σε πλοία με πρόσφυγες να δέσουν σε λιμάνι της χώρας.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο του Σαλβίνι φέρνει πρόστιμα από 3.500 έως 5.500 ευρώ για κάθε «ξένο» που θα φέρνουν σε ιταλικό έδαφος, σύμφωνα με τον Indepedent. Μάλιστα, στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, θα ανακαλούνται ή θα αναστέλλονται οι άδειες των ιταλικών σκαφών που μεταφέρουν διασωθέντες πρόσφυγες.

Έντονες αντιδράσεις

«Είναι σαν να επιβάλλονται πρόστιμα στα ασθενοφόρα για τη μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο», δήλωσε η Κλόντια Λοντεζάνι, πρόεδρος της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πολλοί πάντως αμφιβάλουν για το αν τελικά το νομοσχέδιο του Σαλβίνι θα γίνει νόμος, επειδή έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς ναυτικές συμβάσεις. «Δεν περιμένουμε να γίνει νόμος. Οι πλοίαρχοι που κάνουν διάσωση στη θάλασσα δεν έχουν καμία επιλογή – είναι μια υποχρέωση» δήλωσε ο Φρεντερίκ Πενάρ, διευθυντής επιχειρήσεων στο SOS Mediterranee, επικαλούμενος τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This