Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη Σφακιανάκη

Η στιχουργός Σοφία Αργυροπούλου γράφει τα νέα τραγούδια του άφαντου Σφακιανάκη

Must Read

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και όχι μόνο αυτό! Η ίδια έχει το… προνόμιο να έχει συνεργαστεί με τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και να έχει επικοινωνία μαζί του όλο αυτό το διάστημα που ο δημοφιλής ερμηνευτής είναι άφαντος από προσώπου γης!

  • Από τον
    Βαγγέλη Καράλη

Η Σοφία Αργυροπούλου, που το 2003 μας συστήθηκε μέσα από την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, σε συνεργασία μάλιστα με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τη Χαρούλα Αλεξίου και τον Αντώνη Βαρδή, γράφοντας το «Απόψε θέλω να πιω», μίλησε στην «Espresso» βγάζοντας είδηση: ότι ο Νότης (το 2007 το τραγούδι της και του Χριστόφορου «Μόνο για σένα» είχε συμπεριληφθεί στον δίσκο «Μνήμες» του Σφακιανάκη) σκέφτεται το μεγάλο καλλιτεχνικό comeback του!

Η ίδια, μάλιστα, αποκαλύπτει ότι γράφει τα νέα του τραγούδια και τονίζει ότι ένα από αυτά έχει κοινωνικό περιεχόμενο, με τον καλλιτέχνη να μιλάει μέσα από αυτό για όλα εκείνα που πέρασε τα τελευταία χρόνια που είναι «εξαφανισμένος» από το καλλιτεχνικό στερέωμα. Μια εξαφάνιση που οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, μια και είχε να ξεπεράσει τις απώλειες πολύ δικών του ανθρώπων, όπως του πολύ στενού του συνεργάτη Σήφη Δαμανάκη, που σε ηλικία 59 ετών έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο πάνω του το 2021, αλλά και του μετρ του Γιώργου Κασσάμπαλη, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες! Το μεγάλο όμως αγκάθι στην καρδιά του εξακολουθεί και είναι ο θάνατος, το 2004, του αγαπημένου του αδελφού Γιώργου…

Σε τι φάση της ζωής σας σάς πετυχαίνουμε καλλιτεχνικά;

Βρίσκομαι σε μια πολύ δημιουργική φάση, καθώς είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω μαζί με τους συνεργάτες μου τραγούδια για διάφορους καλλιτέχνες. Μέσα σε όλα αυτά έγραψα το πρώτο μου πολιτικό τραγούδι για λογαριασμό των «Πατριωτών», με τους οποίους κατεβαίνω και υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Το 2007 είχατε γράψει για τον Νότη Σφακιανάκη το τραγούδι «Μόνο για σένα», με τον δίσκο να γίνεται πλατινένιος. Πώς ήταν η συνεργασία σας;

Αυτή η συνεργασία μου ήταν μία από τις καλύτερες στην καριέρα μου, διότι τον Νότη τον θαύμαζα και τον αγαπούσα από μικρή! Ηταν όνειρό μου να συνεργαστώ μαζί του.

Εχετε επικοινωνία μαζί του, θα συνεργαζόσασταν ξανά;

Με τον Νότη υπάρχει επικοινωνία! Ανέκαθεν υπήρχε! Σαφέστατα και θα συνεργαζόμουν πάλι και ήδη του γράφω τραγούδια για όποτε αποφασίσει να επιστρέψει. Αυτό το διάστημα περνάει δύσκολα λόγω της απώλειας αγαπημένων του προσώπων, αλλά είναι καλά στην υγεία του και πιστεύω ότι σύντομα θα τον έχουμε κοντά μας. Δεν νομίζω ότι ένας καλλιτέχνης όπως είναι ο Νότης Σφακιανάκης δεν σκέφτεται την καλλιτεχνική του επιστροφή.

Τα τραγούδια που γράφετε για τον Νότη σε τι αναφέρονται;

Τα τραγούδια είναι λαϊκά! Το ένα είναι λίγο ιδιαίτερο, καθώς αναφέρεται σε κοινωνικά ζητήματα, σαν αυτά που έχει συνηθίσει να ερμηνεύει ο Νότης και να έχει απήχηση. Ως δημιουργός, όλα μου τα τραγούδια είναι μέσα από βιώματα, οπότε μέσα από αυτό το τραγούδι ο καλλιτέχνης θα εκφράσει όλα αυτά που πέρασε τον τελευταίο καιρό.

Είστε υποψήφια στις ευρωεκλογές με το κόμμα «Πατριώτες» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. Πώς πήρατε αυτήν την απόφαση;

Είχα χρόνια προτάσεις από διάφορα κόμματα, αλλά δεν ήταν κάτι που μου ταίριαζε. Οι «Πατριώτες» είναι ένα κόμμα που πρεσβεύει τα ιδανικά μου και λέει αλήθειες, οπότε και αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Οπως αποκαλύψαμε μέσα από την «Εspresso», είχε δεχτεί πρόταση να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές και ο Νότης Σφακιανάκης με τον ΛΑΟΣ. Πώς θα κρίνατε την υποψηφιότητά του;

Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κρίνει τις επιλογές των άλλων, προφανώς και δεν θα άλλαζε κάτι στις σχέσεις μας, εάν ήταν υποψήφιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κάτω από την σκιά που έχει ο Νότης,προφυλάσσονται κ επωφελούνται κάποιοι άγνωστοι που προσπαθούν να κλέψουν λίγο απο την λάμψη του άρχοντα

  2. Κ ποιος την ξερει;
    Αγνωστη που εκμεταλλευεται την απουσια του αρχοντα!
    Η γνωστή τακτική των άσημων κ οχι μονο…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This