Φοροδηλώσεις: Η «ακτινογραφία» των φετινών εκκαθαριστικών

7 στους 10 είτε θα έχουν επιστροφή φόρου είτε μηδενικό εκκαθαριστικό.

Must Read

Ελαφρύτερα φαίνεται πως είναι φέτος τα εκκαθαριστικά της Eφορίας για περισσότερους από 1.000.000 φορολογουμένους.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΑΑΔΕ, 7 στους 10 είτε θα έχουν επιστροφή φόρου είτε μηδενικό εκκαθαριστικό.

Η εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας με τους μειωμένους συντελεστές, το «πάγωμα» της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα, το «κουρεμένο» πέναλτι για όσους έχουν συλλέξει λιγότερες ηλεκτρονικές αποδείξεις ή, αν είναι πληττόμενοι, απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής τους και η απενεργοποίηση των τεκμηρίων διαβίωσης για τους πληττόμενους φορολογουμένους «ξεφουσκώνουν» φέτος τον λογαριασμό της Εφορίας.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν πως, έως το απόγευμα της Κυριακής, είχαν υποβάλει φορολογική δήλωση οι μισοί υπόχρεοι, δηλαδή είχαν κατατεθεί στο TAXISnet σχεδόν 3.300.000 δηλώσεις σε σύνολο 6.500.000 φορολογουμένων.

  • 3 στους 10 πολίτες έχουν χρεωστικό εκκαθαριστικό, με τον μέσο φόρο να αγγίζει τα 695 ευρώ
  • 2 στους 10 θα έχουν επιστροφή φόρου, με το μέσο ποσό να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 217,4 ευρώ
  • 1 στους 2 φορολογουμένους έχουν μηδενικό εκκαθαριστικό

Σημειώνεται πως η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει σε μία εβδομάδα, με τους φορολογουμένους να πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση έως το τέλος του μήνα, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα έχουν έκπτωση 3%.

Ωστόσο, εμπρόθεσμες θα θεωρούνται και οι δηλώσεις που θα υποβληθούν έως το τέλος Αυγούστου, με τους φορολογουμένους να καλούνται να καταβάλουν διπλή δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This