Κουρεμένα ενοίκια Ιουλίου: Ελάχιστοι στη λίστα απαλλαγής – Αναλυτικά ποιοι δεν πληρώνουν

Σύγχυση με όσους δεν γνώρισαν αν δικαιούνται μείωση ενοικίου ή καταβολή ολόκληρου του μισθώματος

Must Read

Μετρημένες στα δάχτυλα θα είναι οι επιχειρήσεις που δικαιούνται απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου και τον μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, η λίστα των επιχειρήσεων που δικαιούνται την καταβολή μειωμένων ενοικίων περιορίζεται σε 29 βασικούς ΚΑΔ, που εκτιμάται ότι συνεχίζουν να πλήττονται από τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό το κονδύλι που εκτιμάται ότι θα διατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών τον μήνα Ιούλιο για τις κρατικές αποζημιώσεις προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Το ποσό δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 8.000.000 ευρώ, όταν τους προηγούμενους μήνες ξεπερνούσε ακόμα και τα 100.000.000 ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο εξέδωσε τη σχετική απόφαση με τεράστια καθυστέρηση, καθώς, όπως είχε επισημάνει και στο χθεσινό της φύλλο η «δημοκρατία», είχε προκληθεί σύγχυση στην αγορά με τους επαγγελματίες που δεν γνώριζαν αν δικαιούνται μείωση ενοικίου ή θα έπρεπε να καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα.

Από την καταβολή μισθώματος απαλλάσσονται:

  • internet café, καθώς οι υπολογιστές βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε πελάτες
  • υπηρεσίες μασάζ
  • κινηματογράφοι
  • τέχνες του θεάματος
  • επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εκθέσεων
  • τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα με εξαίρεση τις υπηρεσίες εκμετάλλευσης μηχανημάτων τυχερών παιχνιδιών (με κερματοδέκτη), τις υπηρεσίες λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίνγκο, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (online) σύνδεση, τις άλλες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών, τις υπηρεσίες στοιχημάτων σε απευθείας (on-line) σύνδεση και τις υπηρεσίες πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, Πάμε Στοίχημα και ιπποδρομιακού στοιχήματος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This