Ανοίγει ο δρόμος για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 -11 ετών

Αποτελεσματικό και ασφαλές το εμβόλιο λέει η Pfizer

Must Read

Ανοίγει και με την επιστημονική βούλα ο δρόμος για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, αφού η BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο που παράγει μαζί με τη Pfizer για τον Covid-19 είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και γιʼ αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

Σύμφωνα με την εταιρία που δημοσίευσε τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, προκύπτει ότι τόσο η ανοσολογική αντίδραση όσο και οι παρενέργειες από το εμβόλιο είναι παρόμοιες με αυτές της ηλικιακής ομάδας 16-25 ετών. Στα παιδιά 5-11 ετών χορηγήθηκε, ωστόσο, το 1/3 της δόσης των 30 μικρογραμμαρίων, ενώ μεταξύ των δύο δόσεων μεσολάβησε διάστημα τριών εβδομάδων.

Τα δεδομένα της κλινικής έρευνας θα υποβληθούν το συντομότερο δυνατό στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) και στην αντίστοιχη αμερικανική υπηρεσία (FDA) ανακοίνωσαν οι δύο εταιρίες, που έχουν μπει ήδη στη διαδικασία μελετών και για τα παιδιά άνω των δύο ετών.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να υποβάλουμε στις ρυθμιστικές Αρχές τα αποτελέσματα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας πριν από την αρχή της χειμερινής περιόδου» δήλωσε ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν. Εως το τέλος του έτους αναμένονται τα αποτελέσματα των μελετών για τις ηλικίες 2-5 ετών και 6 μηνών με 2 ετών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This