Συνεχίζει τις επικίνδυνες επιλογές ο Μπάιντεν: Ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με το Πακιστάν

Ο Μπάιντεν επιμένει να ποντάρει σε βαρβάρους, δημιουργώντας αντιπαλότητα με πολιτισμένα έθνη.

Must Read

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ πλησιάζουν σε μια επίσημη συμφωνία με το Πακιστάν για τη χρήση του εναέριου χώρου του ώστε να διευκολυνθεί η διεξαγωγή στρατιωτικών και μυστικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες μιας απόρρητης ενημέρωσης με μέλη του Κογκρέσου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

Το Πακιστάν εξέφρασε την επιθυμία να υπογράψει ένα Μνημόνιο Συνεννόησης (MOU) σε αντάλλαγμα για βοήθεια στις δικές του «αντιτρομοκρατικές» προσπάθειες και βοήθεια στη διαχείριση της σχέσης με την Ινδία, είπε μια από τις πηγές. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, και οι όροι της συμφωνίας, η οποία δεν έχει οριστικοποιηθεί, θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Η ενημέρωση έρχεται καθώς ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να προσπαθεί να διασφαλίσει ότι μπορεί να πραγματοποιήσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις κατά του ISIS και άλλων αντί αμερικανικών οργανώσεων στο Αφγανιστάν τώρα που δεν υπάρχει πλέον παρουσία των ΗΠΑ στο έδαφος για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες μετά την άτακτη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα και την ανακατάληψη της από τους Ταλιμπάν.

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι το ISIS θα «πληρώσει». Το να μην υπάρχουν αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν το κάνει πιο δύσκολο.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί επί του παρόντος τον εναέριο χώρο του Πακιστάν ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών συλλογής πληροφοριών, αλλά δεν υπάρχει επίσημη συμφωνία για να διασφαλιστεί η συνεχής πρόσβαση σε ένα κρίσιμο κομμάτι του εναέριου χώρου που είναι απαραίτητο για να φτάσουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Ο εναέριος διάδρομος μέσω του Πακιστάν στο Αφγανιστάν μπορεί να γίνει ακόμη πιο σημαντικός εάν και όταν οι ΗΠΑ ξαναρχίσουν τις πτήσεις προς την Καμπούλ για να φυγαδεύσουν Αμερικανούς πολίτες και άλλους που παραμένουν στη χώρα.

Η τρίτη πηγή είπε ότι μια συμφωνία συζητήθηκε όταν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το Πακιστάν, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές τι θέλει το Πακιστάν ή πόσα θα ήταν διατεθειμένες να δώσουν οι ΗΠΑ σε αντάλλαγμα.
Χωρίς επίσημη συμφωνία επί του παρόντος, οι ΗΠΑ διατρέχουν τον κίνδυνο να αρνηθεί το Πακιστάν την διέλευση σε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα αεροσκάφη καθ’ οδόν προς το Αφγανιστάν.
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν σχολιάζει τις κλειστές ενημερώσεις λόγω διαβαθμίσεων ασφαλείας.

Είναι πάντως δεδομένο ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παίζει για άλλη μια φορά ένα επικίνδυνο παιχνίδι, αναβαθμίζοντας το Πακιστάν παρά τον αποσταθεροποιητικό του ρόλο και με αυτόν τον τρόπο, μετά την Κίνα, διακινδυνεύοντας να ανοίξει ένα νέο μέτωπο με την Ινδία.

Κάποιοι στην Ουάσινγκτον επιμένουν να ποντάρουν σε ισλαμιστικά κράτη και να αφήνουν έξω κράτη με τεράστιο πολιτισμό, όπως η Ινδία. Αυτό θα το βρουν μπροστά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This