ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΝίκος Τζανάκης: «Τον Νοέμβριο θα έχουμε περισσότερα από 4.500 κρούσματα»

Νίκος Τζανάκης: «Τον Νοέμβριο θα έχουμε περισσότερα από 4.500 κρούσματα»

Αναφορά στο ποσοστό των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων που ανέρχεται σε 30% έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι πρέπει απαραίτητα να κλείσουν ραντεβού.

Παράλληλα, ο ίδιος προειδοποίησε για σημαντική αύξηση κρουσμάτων και νέων θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού μέσα στο μήνα Νοέμβριο. «Ανά μέσο όρο το Νοέμβριο θα δούμε να καταγράφονται 4.500 κρούσματα και παράλληλα οι νεκροί θα παραμείνουν σταθερά πάνω από τους 30. Εάν σαν κοινωνία θέλουμε να μην χάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να τους εμβολιάσουμε», είπε ο καθηγητής.

Ο ίδιος πρότεινε να εντοπιστούν άμεσα τα στοιχεία των ανεμβολίαστων ηλικιωμένων και να να σταλούν στα σπίτια τους γιατροί, ώστε να συζητήσουν μαζί τους και να δουν τι τους έχει κάνει να μην εμβολιαστούν.

Τέλος, αναφέρθηκε στην τρίτη – αναμνηστική δόση του εμβολίου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην την αμελήσουν όσοι είναι ηλικίας άνω των 50 ετών«Μετά από 7-8 μήνες είναι επίνοσοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης