Έρευνα για άνδρα που φέρεται να έκανε… 10 εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μια μέρα!

Ας μην παίρνουν ιδέες οι κυβερνώντες στην Ελλάδα...

Must Read

Ένας Νεοζηλανδός βρίσκεται υπό έρευνα αφού φέρεται να έλαβε έως και 10 εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε μια μέρα, υποδυόμενος έναντι μετρητών, άλλους ανθρώπους που δίσταζαν να εμβολιαστούν.

Η περίεργη ιστορία του υπερ-εμβολιασμού αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον ιστότοπο ειδήσεων Stuff την Παρασκευή.

Ο άγνωστος άνδρας πιστεύεται ότι επισκέφτηκε πολλά κέντρα εμβολιασμού μέσα σε μια μέρα. Υποτίθεται ότι πληρωνόταν από άτομα που ήθελαν να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά ήταν απρόθυμοι να δεχτούν το εμβόλιο.

Στη Νέα Ζηλανδία, οι πολίτες δεν χρειάζεται να προσκομίσουν κανένα στοιχείο ταυτότητας όταν κάνουν το εμβόλιο (σ.σ. το σκεύασμα της Pfizer έχει επιλέξει η χώρα κατά κύριο λόγο), διευκολύνοντας το τολμηρό σχέδιο του πανούργου άνδρα.

Το περιστατικό αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με την υπεύθυνη της ομάδας εμβολίων και προγράμματος εμβολιασμού για τον Covid-19, να επιβεβαιώνει ότι οι αρχές «γνώριζαν το ζήτημα». Η αξιωματούχος, ωστόσο, δεν αποκάλυψε πού ακριβώς έγινε η υποτιθέμενη απάτη.

Η είδηση αυτή και η δράση του άνδρα περιγράφηκε ως «ανόητη και επικίνδυνη», τόσο για τον ίδιο όσο και για εκείνους που τον πλήρωσαν για να κάνει τα εμβόλια, από τον διευθυντή του Ινστιτούτου Malaghan, Graham Le Gros.

Ανοσολόγος σχολίασε για το θέμα: «Η υπέρβαση της συνιστώμενης δόσης μπορεί επίσης να κάνει ένα εμβόλιο να μην λειτουργεί τόσο καλά αντί να δημιουργεί ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση», ενώ η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Όκλαντ, Νίκι Τέρνερ, ιατρικός διευθυντής του Συμβουλευτικού Κέντρου Εμβολιασμών πρόσθεσε: «Δεν έχουμε στοιχεία για το ποιες παρενέργειες θα είχε κάποιος με αυτήν την ποσότητα εμβολίου».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This