Τι δεν είπε ο Τσιόδρας στη δήλωσή του για τη μελέτη που εκθέτει την Κυβέρνηση

Εξέφρασε «θλίψη» για τη χρήση «παλαιότερης» μελέτης, «ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης»… Μια δήλωση που έγινε απλά για να γίνει…

Must Read

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας, ένας από τους δύο «εγκεφάλους» της μελέτης μαζί με τον Θεόδωρο Λύτρα για την αυξημένη θνητότητα στις ΜΕΘ και τις τραγικές αδυναμίες και ελλείψεις του ΕΣΥ, υπό τη σκιά των θυελλωδών αντιδράσεων προέβη σε δήλωση, με την οποία ουσιαστικά… δεν λέει αυτά που περίμενε κανείς να λεχθούν.

Για το αν δηλαδή οι δύο επιστήμονες είχαν ενημερώσει από τον Μάιο την Κυβέρνηση για τη μελέτη τους, κάτι το οποίο υποστηρίζει με θέρμη ο κ.Λύτρας.

Σε κανένα σημείο της δήλωσης του κ.Τσιόδρα δεν υπάρχει αναφορά σε κάτι τέτοιο, παρότι είναι επικεφαλής της επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας (άρα πως γίνεται να μην έχει ενημερώσει; ), αντίθετα, υπάρχει εστίαση στον… εμβολιασμό.

Ο συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν στήριξε τον συνμελετητή του στα όσα είπε και αρκέστηκε να σχολιάσει πως «προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης».

Διαβάστε ακόμα: Η εξωφρενική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έγινε για να καλύψει τον πρωθυπουργό…

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσιόδρα:

«Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης. Η συγκεκριμένη δημοσίευση επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες, αλλά και στην παρούσα πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο. Εστιάζει στην πίεση στις κλίνες ΜΕΘ, και την εξ αυτής προκαλούμενη αυξημένη θνητότητα, η οποία επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου (π.χ. αυξημένη ηλικία, υποκείμενα νοσήματα, βαρύτητα νόσου), συνεχίζεται και σήμερα, και αφορά στην πλειονότητά της ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Πρόσφατες αναλύσεις της επιστημονικής ομάδας του ΕΟΔΥ έχουν αναδείξει περαιτέρω όφελος του εμβολιασμού έναντι του νέου κορονοϊού. Έως τις αρχές Δεκεμβρίου, οι ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν χάρη στον εμβολιασμό, είναι περισσότερες από 15.000. Για αυτόν το λόγο, επιθυμώ για ακόμη μια φορά, να τονίσω την σημασία του εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επακόλουθη μείωση στην πίεση στο σύστημα υγείας.

Ιδιαίτερη σημασία στην παρούσα φάση έχει η τρίτη δόση του εμβολίου, καθώς και ή τήρηση των υπόλοιπων μέτρων ατομικής προστασίας εν όψει και της ανάδυσης της ‘Όμικρον’ παραλλαγής του ιού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This