Η εξωφρενική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έγινε για να καλύψει τον πρωθυπουργό…

…αλλά τους στενούς του συνεργάτες!

Must Read

Σε μία πρωτοφανή ενέργεια για την σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προέβη σε εξωφρενικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι όχι μόνον δεν κάλυψαν τον πρωθυπουργό, αλλά κυριολεκτικά, τον διέσυραν!

Την ώρα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, με την οποία ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχει αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, ο Γιάννης Οικονόμου είπε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο! Να σημειωθεί ότι πρώτο το newsbreak.gr είχε εστιάσει σε αυτή την αναφορά του πρωθυπουργού που σόκαρε το πανελλήνιο, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αρνητή ΜΕΘ»!

Υπάρχει όμως ένα σκοτεινό παρασκήνιο. Πίσω από μία σειρά εξωφρενικών δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες τον εκθέτουν βάναυσα, όπως αυτή με τις ΜΕΘ, παλαιότερα αυτή για τους αντιεμβολιαστές που καίνε τα δάση για να μην μπουν ανεμογεννήτριες κλπ, κρύβονται αμφιλεγόμενα πρόσωπα, μη εκλεγμένα, που φαίνεται ότι ασκούν επάνω του μία ανεξήγητη επιρροή.

Διαβάστε ακόμα: Τι δεν είπε ο Τσιόδρας στη δήλωσή του για τη μελέτη που εκθέτει την Κυβέρνηση

Πρόσωπα τα οποία έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε τέτοιο βαθμό, που δέχεται να επαναλάβει ισχυρισμούς πέραν της λογικής, μόνο και μόνο επειδή οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του τον έπεισαν για την ορθότητα αυτών των ισχυρισμών! Πράξεις που οπωσδήποτε δεν γίνονται με ευγενή κίνητρα.

Ουδείς στην ιστορία έφτασε στο σημείο να εξαπατήσει και να γελοιοποιήσει έναν πρωθυπουργό, έχοντας «καλό σκοπό». Η κατάσταση αυτή λοιπόν συνιστά μέγιστο κίνδυνο όχι μόνο για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά για την Ελλάδα.

Αυτό διαφαίνεται από το πρώτο σκέλος της παρέμβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε με έμφαση ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι στενοί συνεργάτες του είχαν γνώση της έκθεσης Τσιόδρα!

Για ποιον λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να καλύψει και τους «στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού»; Με τέτοια επιχειρηματολογία μάλιστα που εξευτέλιζε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ισχυριζόμενος ότι «δεν είπε», κάτι που άκουσε ολόκληρη η Ελλάδα να λέει;

Υπάρχει μόνο μία εξήγηση. Ότι ο πρωθυπουργός έκανε αυτή την ανεκδιήγητη και αντιεπιστημονική δήλωση, επειδή ακριβώς αυτοί οι στενοί του συνεργάτες τον έπεισαν για την ορθότητα της!

Μόλις η αλήθεια αποκαλύφθηκε, ο πρωθυπουργός ζήτησε ευθύνες από αυτούς που τον διαβεβαίωναν για τα αντίθετα. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται φυσικά ο Σωτήρης Τσιόδρας. Άλλωστε, ουδέποτε ο Τσιόδρας χαρακτήρισε ως πολυτέλεια την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ποτέ δεν μίλησε για «ευτυχία που δεν έχουμε πολλές ΜΕΘ» κλπ.

Και όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί αυτούς τους «στενούς συνεργάτες». Φέρνοντας στα χείλη όλων το ερώτημα «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο»…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This