«Αδειάζουν» τους επιστήμονες για να βγει «λάδι» ο Μητσοτάκης: «Δεν ήξερε ο πρωθυπουργός τη μελέτη Τσιόδρα!» λέει ο Οικονόμου

«Επιχείρηση κάλυψης» της υποτιθέμενης... άγνοιας από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Must Read

Στο ίδιο έργο θεατές! Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αποποιείται των ευθυνών της αναφορικά με τα όσα αποκάλυψαν Τσιόδρας-Λύτρας στην έρευνά τους για τη θνητότητα εντός και εκτός ΜΕΘ. Το συγκλονιστικό είναι ότι, σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σωτήρη Τσιόδρα, ο πρωθυπουργός γνώριζε από τον Μάιο πώς έχουν τα πράγματα τόσο εντός όσο και εκτός ΜΕΘ…

Και μέσα σε όλα, αποκορύφωμα ήταν η προκλητική δήλωση του κ. Μητσοτάκη, πριν λίγες ημέρες, μέσα στη Βουλή ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνητότητα». Η επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει περίτρανα ότι η θνητότητα εκτός ΜΕΘ αγγίζει το 87%!

Τις πταίει;

Και ενώ η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη, νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε περίτεχνα να μετατοπίσει τις ευθύνες στους επιστήμονες λέγοντας ότι, έκαναν λάθος τη δουλειά τους, και δεν ενημέρωσαν ποτέ την πρωθυπουργό και το κυβερνητικό επιτελείο για τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας. 

«Η επιστημονική μελέτη Τσιόδρα -Λύτρα δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανέναν συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου πριν την δημοσίευσή της» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, «ο κ. Τσιόδρας είναι ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της πανδημίας» και να διευκρινίσει ότι παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού.

Αναφορικά με την πανδημία δήλωσε ότι, «είναι δυναμική και μας υποχρεώνει να αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας. Η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε στην λήψη έκτακτων μέτρων για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Το μέτρο είναι έκτακτο, προθεσμία του είναι η περίοδος των γιορτών. Θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως εργαλειοποιεί και κανιβαλίζει την επιστήμη για τη φέρει «στα δικά του περιορισμένα μέτρα». «Εργαλειοποιώντας την επιστήμη δείχνει ότι ούτε την κατανοεί ούτε την σέβεται. Εκμεταλλεύεται με τρόπο χυδαίο και ευτελή τον φόβο και την αγωνία για την πανδημία» είπε ο κ. Οικονόμου χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα:

«Καίει» το Μαξίμου ο Λύτρας για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ: «Γνώριζαν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This