Αρνητής των ΜΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η αναφορά του πρωθυπουργού που σόκαρε το πανελλήνιο

Must Read

«Πάγωσαν» όσοι άκουσαν τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, να υποστηρίζει ότι είτε κάποιος νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είτε βρίσκεται πρόχειρα διασωληνωμένος σε απλή κλίνη, είναι το ίδιο και το αυτό!

Σε μια προσπάθεια να αντικρούσει την σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι αριθμοί που αφορούν τις πρόχειρες διασωληνώσεις των ασθενών αλλά και το πόσοι από αυτούς χάνουν τη ζωή τους περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντέδρασε υιοθετώντας ρόλο… γιατρού.

«Δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τους 150 ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, με τον πρωθυπουργό να απαντάει ως εντατικολόγος: «Ναι υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα».

Με φράσεις που θύμισαν τους ισχυρισμούς του Σκέρτσου ότι δεν υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι αστυνομικοί νοσούν από κορωνοϊό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η θνησιμότητα είναι μεγαλύτερη σε εκείνους που διασωληνώνονται πρόχειρα: «Έχουμε ενδείξεις ότι έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα στους ασθενείς αυτούς σε σχέση με εκείνους που είναι σε ΜΕΘ;  Δεν έχω τέτοια ένδειξη» δήλωσε με έντονο ύφος στη Βουλή, προκαλώντας την οργή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να παρουσιάζει κανένα επίσημο στοιχείο και χωρίς να έχει όπως φάνηκε γνώση επί του θέματος, ο πρωθυπουργός έξαλλος απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το αν έχει στοιχεία για όσα λέει: «Όχι δεν έχω έχετε εσείς;».

Όλα αυτά λοιπόν ακούστηκαν δια στόματος του πρωθυπουργού, ενώ μόλις χθες η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση της θνητότητας στους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τονίζοντας ότι δεν λαμβάνουν την φροντίδα που θα έπρεπε.

Η στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θύμισε μάλιστα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου ο οποίος είχε χαρακτηρίζει πριν από μερικές μέρες «ψευδοπρόβλημα» το γεγονός ότι οι πολίτες διασωληνόνονται εκτός ΜΕΘ, ενώ δεν δίστασε μάλιστα να ισχυριστεί – σε ρόλο εντατικολόγου και αυτός- ότι «δεν χρειάζονται όλοι να πάνε στη ΜΕΘ και πολλοί άνθρωποι διασωληνώνονται εκτός».

Στελέχη της κυβέρνησης, που δεν έχουν την παραμικρή επαφή με τον ιατρικό τομέα, τώρα καταρρίπτουν την ίδια την ιατρική… 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This