Πόλεμος εντυπώσεων Μηταράκη – Καμίνη με «φόντο» τη δημιουργία δομής μεταναστών στη Χίο

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο και για «συνωμοσία σιωπής» σε πανελλαδικό επίπεδο

Must Read

Την αντίθεσή του στη δημιουργία Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής για πρόσφυγες και μετανάστες στη Χίο εξέφρασε μέσω συνέντευξής του σε τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Καμίνης, προκαλώντας την άμεση διαδικτυακή αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Ειδικότερα, ο κ. Καμίνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι -μετά τα τελευταία γεγονότα την ημέρα των Φώτων, με την αυθόρμητη παρουσία του κόσμου, στο Θόλος, στα Μεστά και στο Λιμάνιτο θέμα της δημιουργίας δομής στο Θόλος «έχει οριστικά απομακρυνθεί». «Η μόνη διέξοδος για τον ίδιο τον υπουργό, αλλά και την κυβέρνηση είναι ο πραγματικός διάλογος, ο οποίος θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου από μηδενική βάση, με τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χιακή κοινωνία, δηλαδή για μία δομή μόνο καταγραφής και ταυτοποίησης, χωρητικότητας 500 ατόμων», τόνισε σχετικά.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ. έκανε λόγο και για «συνωμοσία σιωπής» σε πανελλαδικό επίπεδο, λέγοντας ότι, κατά ένα περίεργο τρόπο στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει κανείς τι πραγματικά έγινε στη Χίο τα προηγούμενα 24ωρα. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, το ΚΙΝ.ΑΛ. θα αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης εντός και εκτός Βουλής, ώστε να γίνει γνωστό τι πραγματικά επιχειρείται να γίνει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

  • Δείτε τις δηλώσεις Καμίνη:

Δείτε επίσης:

«Ονειρεύεται την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. «Ο Γ. Καμίνης ονειρεύεται πάλι την πολιτική ανοικτών συνόρων για να κερδίσει τοπικό χειροκρότημα», υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και προσέθεσε ότι «υπεύθυνη πολιτική είναι να σηκώνεις το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας».

Εξάλλου, σε ανακοίνωση-απάντηση στον βουλευτή Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., το γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει τη θωράκιση της Χίου η κυβέρνηση». «Ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθειά να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί δημαρχίας του, αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου του υπουργείου υπογραμμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση «έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μας», ενώ «οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο» και «ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα το χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This