Μοριακά τεστ με 25 ευρώ: Πως τα εξασφάλισε από τον Σεπτέμβριο ένας Σύλλογος εργαζομένων

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο… Ο διασυρμός της Κυβέρνησης συνεχίζεται.

Must Read

Πως ένας σύλλογος εργαζομένων κατάφερε να φτάσει την τιμή του μοριακού τεστ στα 25 ευρώ; Όπως το έκαναν και οι δύο δήμαρχοι (Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης), τα νοσοκομεία, αλλά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού σχολείου Ευόσμου: με προσπάθεια, έρευνα, διαπραγμάτευση.

Λέξεις άγνωστες για την Κυβέρνηση, η οποία το μόνο που κάνει είναι να επιτρέπει την αισχροκέρδεια σε βάρος των πολιτών.

Ο Μιχάλης Ωρολογάς, β’ γραμματέας του Συλλόγου των εργαζομένων της τράπεζας Πειραιώς, μίλησε στην ΕΡΤ για το θέμα και εξήγησε:

«Πετύχαμε τιμές για τους εργαζομένους της τράπεζας , αλλά και για τους συγγενείς τους πρώτου βαθμού (σ.σ. όπως είπε μιλάμε για πάνω από 15.000 άτομα), για τα μοριακά τεστ στα 25 ευρώ και για τα rapid test στα 5 ευρώ. Αυτές οι τιμές έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο (σ.σ. όταν οι τιμές ήταν στα 60-70 ευρώ…). Έγινε μια τρομακτική προσπάθεια από την πλευρά του Συλλόγου και μπορέσαμε να πετύχουμε αυτές τις τιμές».

Ο κ. Ωρολογάς είπε ακόμα ότι δόθηκαν (με ιδιωτική πρωτοβουλία) και εκατοντάδες δωρεάν rapid test στους εργαζόμενους, ενώ για τη συχνότητα των μοριακών τεστ, είπε πως δεν υπάρχει περιορισμός, ο κάθε εργαζόμενος και οι συγγενείς του πρώτο βαθμού μπορούν να κάνουν όσα PCR επιθυμούν σε αυτές τις τιμές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ωρολογά, ο Σύλλογος είχε βρει αρχικά διαγνωστικό κέντρο που χρέωνε 30 ευρώ, αλλά εμφανίστηκε, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, ένα νέο διαγνωστικό που πρόσφερε τα μοριακά με 35 ευρώ (σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οπότε η επιλογή ήταν προφανής.

Για τα υποκαταστήματα της τράπεζας στην Περιφέρεια, είναι σε εξέλιξη προσπάθεια του Συλλόγου των εργαζομένων να βρεθούν κι εκεί συμφέρουσες τιμές, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη, όπως είπε ο β’ γραμματέας.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This