Από το «δεν χρειάζεται», στο «δεν συνίσταται», ένα φθηνό μοριακό τεστ δρόμος…

Με 28 ευρώ εξασφάλισε PCR test Σύλλογος Γονέων στον Εύοσμο – Συνεχίζεται η επιχείρηση υποβάθμισης των μοριακών

Must Read

Να είναι σύμπτωση άραγε το ότι μόλις άρχισε να δημοσιοποιείται πως αν υπάρχει διάθεση, μπορούν να βρεθούν πολύ φθηνότερες τιμές για μοριακά τεστ, σε σχέση με τις ληστρικές που έχουν επιβληθεί από την Κυβέρνηση, άρχισαν και τα επιστημονικο-κυβερνητικά «δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος PCR test»;

Ποιος να ξέρει…

Σύλλογος γονέων στον Εύοσμο συμφώνησε για μοριακά τεστ με 28 ευρώ!

Μετά τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη στη Θεσσαλονίκη και τον Δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο στην Αττική, ήρθε στη δημοσιότητα και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος κατάφερε ύστερα από διαπραγμάτευση να κλείσει συμφωνία με ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της περιοχής του μειώνοντας την τιμή για κάθε μοριακό τεστ.

Ο λόγος για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εξασφάλισε PCR για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου με ειδικές βεβαιώσεις, στην τιμή των 28 ευρώ.

Και εκτός αυτού εξασφάλισε και μια πολύ χαμηλή τιμή για rapid test σε φαρμακείο της περιοχής, μόλις με 4 ευρώ!

Είπαμε, όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος.

Από το «δεν χρειάζεται», στο «δεν συνίσταται»!

Πάντως είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα επιχειρείται συστηματικά να γίνει μια υποβάθμιση των PCR test και της χρησιμότητάς τους. Και ειδικά από τη στιγμή που «φούντωσε» η συζήτηση περί συνταγογράφησής τους, ή δωρεάν διεξαγωγής τους στους πολίτες.

Από το «δεν χρειάζεται PCR test μετά από ένα θετικό rapid test» της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πριν αλλάξει η χρονιά, μέχρι τις κατηγορίες του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για «λαϊκισμό» όσων ζητούν τα παραπάνω, φτάσαμε σήμερα στο «δεν συνίσταται το PCR» από το πρώτο βιολί της κυβερνητικής προπαγάνδας στα ΜΜΕ, τον καθηγητή πνευμονολογίας (και εσχάτως… προαχθέντα στο «Ερρίκος Ντυνάν») Θεόδωρο Βασιλακόπουλο!

Είπε λοιπόν στον Ahlpa ο κ.Βασιλακόπουλος τα εξής: «Δεν συνίσταται το PCR, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, εκτός από ανθρώπους που είναι βαριά ανοσοκατεσταλμένοι, που έχουν πολύ υψηλή πιθανότητα να κυκλοφορεί πάρα πολλές μέρες μέσα τους ο ιός, που είναι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ. Για τον υπόλοιπο κόσμο, δεν πρέπει να κάνουμε PCR. Αρκετές φορές το PCR βγαίνει θετικό ενώ έχουμε πάψει πλήρως να είμαστε μεταδοτικοί. Για να επιστρέψει κανείς στην εργασία του, ή στο σχολείο, το προτιμότερο είναι ένα rapid test το οποίο είναι τεστ αντιγόνου και το οποίο συνδέεται πολύ καλύτερα με τη μεταδοτικότητα. Ένα αρνητικό rapid test σε κάποιον που έχουν περάσει οι μέρες της οδηγίας (σ.σ. πενθήμερη καραντίνα), μας καθησυχάζει σε πολύ σημαντικό ποσοστό ότι ο άνθρωπος δεν είναι μεταδοτικός, ή αν είναι μεταδοτικός έχει τόσο λίγο ιό μέσα του, που αν φοράει τη μάσκα δεν πρόκειται να μολύνει κανέναν».

https://vimeo.com/664717371

Μάλιστα. «Δεν συνίσταται» και «δεν πρέπει» να κάνουμε μοριακό τεστ, το οποίο «αρκετές φορές βγαίνει θετικό ενώ έχουμε πάψει πλήρως να είμαστε μεταδοτικοί»… Όσες φορές κι αν αναρωτηθεί κανείς «τι άλλο θα ακούσουμε», άλλες τόσες θα υπάρξει και κάτι ακόμα που θα βγει από τα στόματα των «φωστήρων» για να προστεθεί σε αυτό το «τι άλλο…»

Ένας εξ αυτών (των φωστήρων) είναι και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος συνηγορεί στο ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνει κάποιος PCR test: «Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς μοριακό τεστ. Έχει βγει ΚΥΑ η οποία λέει ότι δηλώνεσαι κανονικά στο σύστημα και παίρνεις πιστοποιητικό νόσησης ακόμη και με rapid test. Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ ειδικά σε ότι έχει να κάνει με οικογένειες που διαμένουν μαζί, λένε ότι αν ένα μέλος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και θεωρείται δεδομένο ότι θα νοσήσουν και οι άλλοι, όταν εκδηλώσει συμπτώματα ο ΕΟΔΥ λέει ότι η καραντίνα για την Όμικρον είναι πέντε μέρες. Από κει και πέρα αν έχεις αμφιβολίες, αν συνεχίζουν τα συμπτώματα, αν είσαι περίπτωση που δεν ανήκει στον κανόνα, τότε να πάει κάποιος για PCR».

https://vimeo.com/664718559

Και δεν αναφερθήκαμε καν στις γελοιότητες του τροχονόμου της αισχροκέρδειας, Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη

Το κυβερνητικό θράσος, η αλαζονεία και ο «κομπογιαννιτισμός» εκτίθενται καθημερινά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This