Με ιδιαίτερη σκληρότητα αφαιρέθηκε η ζωή της πρώην υπουργού της Βρετανίας και στελέχους του κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ, Αν Γουίντεκομπ (Ann Widdecombe), η οποία υπέκυψε μετά από 21 χτυπήματα στο κεφάλι με σφυρί μέσα στην κατοικία της στο Ντέβον. Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την αγριότητα της επίθεσης παρουσιάστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου του Γουέστμινστερ.
Το χρονικό της επίθεσης εντός δύο λεπτών
Όπως εξέθεσε ο εισαγγελέας Κασίφ Μαλίκ, το τραγικό συμβάν εξελίχθηκε στις 8 Ιουλίου, την ώρα που η Γουίντεκομπ έτρωγε το μεσημεριανό της. Ο φερόμενος ως δράστης, Τζόσουα Κέρι, έφτασε στο σημείο οδηγώντας ένα κόκκινο Vauxhall Corsa και εισήλθε στην κατοικία από την κεντρική είσοδο.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας, η παραμονή του κατηγορουμένου στον χώρο διαρκέσε μόλις δύο λεπτά. Σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα, ο Κέρι κατάφερε επανειλημμένα συντριπτικά χτυπήματα με το σφυρί κατά της πρώην υπουργού, την έριξε από την καρέκλα όπου καθόταν, απέσπασε το πορτοφόλι της και τράπηκε σε φυγή με το όχημά του.
Τα πιθανά πολιτικά κίνητρα
Για τη στυγερή δολοφονία κατηγορείται ένας 28χρονος με καταγωγή από το Νότιο Γιορκσάιρ. Ο συλληφθείς κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγείται αργότερα την Τρίτη ενώπιον του «Old Bailey» (Κεντρικού Ποινικού Δικαστηρίου του Λονδίνου), όπου και θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.
Παρά το γεγονός ότι αρχικά η δολοφονία παρουσιάστηκε ως «μη στοχευμένη», πλέον ξεσπάει όλο και πιο έντονη η συζήτηση για τα πιθανά πολιτικά κίνητρα, καθώς η Γουίντεκομπ ήταν ευρωβουλευτής του κόμματος Brexit για τη Νοτιοδυτική Αγγλία και, από το 2023, διετέλεσε εκπρόσωπος μετανάστευσης και δικαιοσύνης της Reform UK, του Νάιτζελ Φάρατζ.
Έκθεση με την Γουίντεκομπ «νεκρή»
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα έκθεμα της γκαλερί Battersea, όπου φέρεται να αναπαριστά την Αν Γουίντεκομπ νεκρή στο πάτωμα. Χρήστες του διαδικτύου κατηγορούν την άκρα Αριστερά για στοχοποίηση της πρώην υπουργού και εκπροσώπου του Reform UK.
The radical left is once again showing its true vile, evil colours by staging an “art” exhibition that depicts Ann Widdecombe’s dead body.
Utterly deranged. pic.twitter.com/2l8HSIkiD9
— Wanker Finder (@IfindWankers) July 21, 2026
Από τη μεριά τους φίλοι της Olivia Herring που έφτιαξε το έργο, υποστηρίζουν ότι η εγκατάσταση «STILL LIFE: Woman on the Floor» η οποία συνεχίζει να εκτίθεται, δημιουργήθηκε μήνες νωρίτερα, πριν από τον θάνατο της Γουίντεκομπ. Η καλλιτέχνιδα περιγράφει το έργο της ως εξερεύνηση για τον παραλογισμό της κοινωνίας.
Δείτε επίσης:
- Βρετανία: «Στοχευμένη επίθεση» η δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουάιντκομπ
- Βρετανία: Ο Νάιτζελ Φάρατζ παραιτείται από βουλευτής
- Βρετανία: Εκλογές ζητάει ο Φάρατζ – Τα σενάρια μετά την παραίτηση Στάρμερ






