Σίμος Δανιηλίδης: Η κυβέρνηση να «εξαφανίσει» τον ΦΠΑ από τα PCR τεστ!

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών καλεί το Μαξίμου να κάνει το σωστό, για να πέσει η τιμή των ακριβών μοριακών διαγνωστικών

Must Read

Πάταγος προκλήθηκε σε όλη την Ελλάδα από τη συνέντευξη του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη στη «δημοκρατία», στην οποία αποκάλυψε ότι βρήκε τα PCR τεστ μόλις στα 7 ευρώ, την ώρα που ο Άδωνις και η κυβέρνηση τα «χρεώνουν» 47 ευρώ!

Διαβάστε ακόμα: «Βόμβα» από τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών: «Βρήκα μοριακά τεστ με 7 ευρώ και ο ΕΟΔΥ με μπλόκαρε»!

«Ξεμπρόστιασε» όλο το κύκλωμα, το οποίο λυμαίνεται επί χρόνια τον χώρο της Υγείας σε βάρος του ελληνικού λαού, και από χθες δεν σταμάτησε να χτυπά το τηλέφωνό του, καθώς δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα τον καλούν για να τον συγχαρούν αρχικά, αλλά και για να πάρουν πληροφορίες για τα μοριακά τεστ. «Μου ζητούν να μάθουν πώς θα πάρουν φθηνότερα PCR για τους δημότες τους και πώς κάναμε τους διαγωνισμούς, που έβγαλαν το κόστος στα 27 ευρώ και όχι στα 47, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», λέει ο Σίμος Δανιηλίδης στη «δημοκρατία».

Σε ερώτηση της «δημοκρατίας» εάν μπορεί να πάει και πιο κάτω η τιμή από τα 27 ευρώ, κατέθεσε την εξής πρόταση: «Φυσικά και μπορεί! Το PCR μπορεί να φτάσει έως και 15 ευρώ, εάν βοηθήσει η ίδια η κυβέρνηση αρχικά να εξαφανιστεί ο ΦΠΑ από την τιμή. Γιατί να πληρώνουμε ΦΠΑ τη στιγμή που αυτή είναι μια κοινωνική παροχή στον λαό; Άρα, αυτόματα, θα πάμε στα 21 ευρώ. Και, επίσης, εάν γίνουν αγορές μεγάλων ποσοτήτων, όπως και συμβασιοποίηση μέσω συνταγογράφησης, θα το φτάσουμε στα 15 ευρώ. Γιατί να πληρώνουμε 47 ευρώ;»

Οι δήμαρχοι που σας κάλεσαν τι σας λένε;

Θέλουν να πάρουν φθηνότερα μοριακά τεστ για τους δημότες τους και ρωτούν εάν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΔΥ. Μα, φυσικά και είναι! Όπως τα αγοράζει ο πολίτης από ένα εργαστήριο έτσι το αγοράζουμε κι εμείς από εγκεκριμένα και εξουσιοδοτημένα εργαστήρια, χωρίς πρόβλημα φυσικά και με νόμιμες 100% διαδικασίες, με διαγωνισμό και όχι με ανάθεση. Οι δήμαρχοι μάλιστα είναι οι περισσότεροι της Νέας Δημοκρατίας που θέλουν να μάθουν πληροφορίες και το βλέπω θεμιτό.

Για τα συμφέροντα που μιλήσατε, πιστεύετε ότι τα ποσά που κέρδισαν είναι τεράστια;

Εκατομμύρια ευρώ ενθυλάκωσαν συγκεκριμένοι οικονομικοί ιδιωτικοί οργανισμοί, έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ με την αισχροκέρδεια των προηγούμενων χρόνων. Είναι πολλά τα λεφτά…

Λένε, όμως, ότι πάτε για βουλευτής…

Ας σταματήσουν αυτή την καραμέλα! Δεν με ενδιαφέρει το βουλευτιλίκι, θα μπορούσα να ήμουν από το 2008, εάν ήθελα, και λίγο αργότερα, που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος μου το πρότεινε πάρα πολλές φορές και είπα «όχι». Το ίδιο λέω και τώρα. Δεν υπάρχει περίπτωση – εγώ ασχολούμαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά τη συνέντευξη στη «δημοκρατία» τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, ο κ. Δανιηλίδης ζήτησε να δημοσιευτεί στην εφημερίδα η παρακάτω επιστολή του, θέλοντας να διευκρινίσει κάτι σχετικό με τη συνέντευξη που παραχώρησε:

«Κατ’ αρχάς, σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία της συνέντευξής μου στην εφημερίδα σας. Θα ήθελα όμως να κάνω μια σημαντική επισήμανση, προκειμένου να αρθούν τυχόν παρεξηγήσεις. Η ενημέρωση που είχα από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη αφορούσε τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων και τις αντιδράσεις και καταγγελίες τους σχετικά με το ύψος του πλαφόν στις τιμές διενέργειας των PCR. Στη συζήτηση μαζί του δεν υπήρξε καμία αναφορά στο όνομα του κ. Πατούλη. Ούτε στη συνέντευξή μου έκανα κάποια αναφορά σε πρόσωπα. Αναφέρθηκα αποκλειστικά στη θέση των παραπάνω φορέων και στις αντιδράσεις τους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η αναφορά του ονόματος του κ. Πατούλη έγινε μάλλον εκ παραδρομής, λόγω της ιδιότητάς του ως προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Βεβαίως, η άποψή μου περί εξυπηρέτησης συντεχνιακών συμφερόντων όσων αντιδρούν στη μείωση του πλαφόν στην τιμή των PCR και στη συνταγογράφησή τους εξακολουθεί και ισχύει, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο όπου η τεράστια ζήτηση διενέργειας τεστ διαμορφώνει γόνιμο έδαφος για κερδοσκοπία».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This