Μελέτη-αίνιγμα καθηγητών του ΕΚΠΑ για τους θανάτους με αιτία Covid-19

«Θάνατος από Covid-19 ή με Covid-19»

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού εγείρει η μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τρεις επιφανείς επιστήμονες του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ αυτών και του πρύτανη του ιδρύματος Θάνου Δημόπουλου, με τίτλο «Θάνατος από Covid-19 ή με Covid-19».

Η συγκεκριμένη έρευνα επιχειρεί να αναδείξει αν οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ έρχονται ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού ή αν προκαλούνται από άλλα νοσήματα.

Όπως σημειώνουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, η απάντηση στο ερώτημα αυτό γίνεται πολύ δυσκολότερο να δοθεί με ασφάλεια με την παραλλαγή Όμικρον, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης είναι τόσο υψηλά, που είναι πολύ μεγάλη η πιθανότητα να εισαχθεί κάποιος στο νοσοκομείο ή και να πεθάνει ενώ έχει μολυνθεί από κορωνοϊό.

Μάλιστα, οι τρεις καθηγητές, βάζοντας ως συνισταμένη και τον παράγοντα εμβολιασμού που προσφέρει κάλυψη έναντι του κορωνοϊού, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «είναι επομένως πιθανό αυτή τη στιγμή τα στατιστικά στοιχεία με αιτία θανάτου τoν Covid-19 να υπερεκτιμούν το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά λόγω μόλυνσης με την παραλλαγή Oμικρον»!

Η συγκεκριμένη μελέτη των καθηγητών του ΕΚΠΑ προκαλεί ερωτήματα και γεννά νέους προβληματισμούς. Από τη μια πλευρά νομιμοποιεί -έστω και εν μέρει- όσους εδώ και μήνες υποστηρίζουν ότι δημιουργείται κλίμα φόβου με καταγραφή θανάτων ανθρώπων που έχουν πεθάνει από άλλες νοσήσεις ως θύματα του Covid-19.

Από την άλλη πλευρά, όμως, δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, η οποία πιέζεται ιδιαίτερα από τον αυξημένο αριθμό θανάτων που καταγράφονται στη χώρα, νομιμοποιώντας με επιστημονική βάση τα σχέδια του ΕΟΔΥ, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει πως στοχεύει να αλλάξει το σύστημα καταγραφής θανάτων.

Συγγραφείς της συγκεκριμένης έρευνας είναι οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Λίνα Πάσχου (επίκουρη καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (καθηγήτρια Θεραπευτικής – Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (καθηγητής Θεραπευτικής – Αιματολογίας – Ογκολογίας και πρύτανης ΕΚΠΑ).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This