Η Ουκρανία «κλείνει» το φυσικό αέριο με προορισμό την Ευρώπη!

Το Κίεβο επικαλέστηκε «ανωτέρα βία» - Η Gazprom λέει ότι δεν δικαιολογείται η κίνηση αυτή

Must Read

Ο ρωσικός όμιλος φυσικού αερίου Gazprom είπε πως δεν έχει λάβει καμία επιβεβαίωση «ανωτέρας βίας» ή δεν έχει συναντήσει κανένα εμπόδιο, στη συνέχιση της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω ενός κόμβου στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο ρωσικός κολοσσός σήμερα, αφότου η εταιρεία OGTSU της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει περαιτέρω παραδόσεις από τις 11 Μαΐου, λόγω της παρουσίας των «Ρώσων κατακτητών».

Οι Υπηρεσίες Διαμετακόμισης Αερίου της Ουκρανίας (OGTSU) κήρυξαν ανωτέρα βία, λέγοντας ότι ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η διέλευση φυσικού αερίου μέσω ενός σημείου σύνδεσης και ενός σταθμού συμπίεσης που βρίσκεται στην περιοχή του Λουγκάνσκ.

Καθώς το προσωπικό της OGTSU «δεν μπορεί να πραγματοποιήσει λειτουργικό και τεχνολογικό έλεγχο» στο σημείο σύνδεσης Sokhranovka και στο σταθμό συμπίεσης Novopskov, «η εταιρεία δεν μπορεί να συνεχίσει να εκπληρώνει τις συμβατικές της υποχρεώσεις», ανέφερε.

Το φυσικό αέριο από αυτή τη σύνδεση δεν θα γίνεται δεκτό στο σύστημα διαμετακόμισης της Ουκρανίας από τις 7 το πρωί της Τετάρτης, δήλωσε η OGTSU. Η Sokhrankovka αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας προς την Ευρώπη – έως 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα – σύμφωνα με τους διαχειριστές.

«Η Gazprom δεν έχει λάβει καμία επιβεβαίωση για ανωτέρα βία ή διακοπή των εργασιών στη Sokhranovka ή στο Novopskov», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ και πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί ειδικοί «είχαν πλήρη πρόσβαση και στις δύο εγκαταστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια και δεν υπήρχαν παράπονα για αυτό στο παρελθόν».

Ο Κουπριάνοφ είπε επίσης ότι η Gazprom έχει ειδοποιηθεί από την ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου Naftogaz ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να προμηθεύει φυσικό αέριο μέσω της Sokhranovka, το Κίεβο «θα μειώσει τον όγκο στο σημείο εξόδου κατά το ίδιο ποσό, ουσιαστικά θα κατασχέσει το φυσικό αέριο».

Ενώ η OGTSU έχει προτείνει την αναδρομολόγηση του φυσικού αερίου προς το Sudzha, έναν σύνδεσμο που βρίσκεται στην περιοχή Σούμι και ελέγχεται από την ουκρανική κυβέρνηση, ο Κουπριάνοφ είπε ότι αυτό ήταν «τεχνολογικά αδύνατο».

«Η κατανομή των όγκων ορίζεται ξεκάθαρα στη συμφωνία συνεργασίας της 30ης Δεκεμβρίου 2019 και η ουκρανική πλευρά το γνωρίζει καλά αυτό», είπε ακόμα ο Κουπριάνοφ.

«Η Gazprom εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους Ευρωπαίους πελάτες, με όλες τις υπηρεσίες διαμετακόμισης σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης και εξ ολοκλήρου εξοφλημένες», επεσήμανε ο Κουπριάνοφ.

Η Μόσχα έχει συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης μέσω της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση και τα εμπάργκο κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This