Συγκλονιστικό βίντεο από τον καμένο Υμηττό μετά από τη φωτιά στη Βούλα

Tεράστια περιβαλλοντική ζημιά - Προκλητικές δηλώσεις από τον Οικονόμου και κάλυψη στον Στυλιανίδη

Must Read

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελούν οι εικόνες απόλυτης καταστροφής στον πολύπαθο Υμηττό, μετά από την φωτιά στη Βούλα που απέδειξε ότι ο κρατικός μηχανισμός για ακόμα μια φορά δεν ήταν έτοιμος να δράσει.

Το πέρασμα της πρώτης καλοκαιρινής φωτιάς στην Αττική έκαψε σχεδόν 6.000 στρέμματα, ενώ 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Κάτοικοι των νοτίων προαστίων έφυγαν τρέχοντας από τα σπίτια τους και κινδύνευσαν από την πύρινη λαίλαπα που ξέφυγε μέσα σε λίγες ώρες.

Βίντεο από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από ψηλά. Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ανω Γλυφάδα και λόγω των ανέμων έντασης μέχρι 8 μποφόρ επεκτάθηκε σε Ανω Βούλα, Βάρη, Κουβαρά και στις γύρω περιοχές. Μέσα σε 7 ώρες, η φωτιά ξέφυγε και έκαψε εκτάσεις δάσους στον Υμηττό.

Το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν απόλυτης ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού για την αντιπυρική περίοδο κατέρρευσε, ενώ την ίδια στιγμή οι προκλητικές δηλώσεις του Χρήστου Στυλιανίδη ότι φέτος, για πρώτη φορά, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα καθαρισμών, συντήρησης και διάνοιξης δασικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών, προκάλεσαν οργή.

Προκαλεί ο Οικονόμου: «Η προετοιμασία μας φάνηκε στην πυρκαγιά στην Γλυφάδα και στη Βούλα»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογηθεί αναφερόμενος ξανά στην… κλιματική κρίση: «Η φωτιά αυτή εξελίχθηκε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες δεδομένων των συνθηκών και της πίεσης που ασκεί γενικότερα η κλιματική κρίση» δήλωσε και πρόσθεσε ότι «φέτος είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι», κάτι το οποίο φάνηκε… στη Βούλα: «Φέτος είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και έχουμε κινητοποιήσει πολλαπλάσια μέσα για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Η προετοιμασία αυτή φάνηκε και στην πυρκαγιά στην Γλυφάδα και στη Βούλα, όπου τα μέσα κινητοποιήθηκαν και οι χρόνοι αντίδρασης ήταν εντός των πρωτοκόλλων. Για αυτό και η κατάσταση παρέμεινε εντός ελέγχου και δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ περιορίστηκαν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές, οι φθορές σε περιουσίες και υποδομές».

Το… πουλί πήρε την ευθύνη από τον ΔΕΔΔΗΕ και την έριξε στην Πολιτική Προστασία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ κ. Μανιάτη, ένα πουλί ήταν αυτό που ευθύνεται για την μεγάλη πυρκαγιά στα νότια προάστια.

Βέβαια, μετά το… πουλί που έκατσε πάνω στον πυλώνα της ΔΕΗ και μετέφερε τη φωτιά έξω από τον υποσταθμό με αποτέλεσμα να καούν η Άνω Γλυφάδα και η Άνω Βούλα, ο πρόεδρος των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας Μανιάτης, έριξε την ευθύνη για την καταστροφή και στην Πολιτική Προστασία.

Είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ πως η εντολή στους εργολάβους είναι να καθαρίζονται οι υποσταθμοί στο διάστημα από την 1η Μαΐου έως την 30η Ιουνίου:

«Αυτό που θέλω να πω για τα χόρτα είναι ότι υπάρχει ανάδοχος εργολάβος που έχει αναλάβει βάσει των εντολών από την Πολιτική Προστασία από 1η Μαΐου μέχρι τέλος Ιουνίου όλους αυτούς τους χώρους να τους έχει καθαρισμένους για να μη δημιουργείται πρόβλημα. (…) Εγώ θεωρώ ότι οι καθαρισμοί και όλες οι εργασίες θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί από τον Μάιο. Το πότε πρέπει να γίνονται οι καθαρισμοί το ορίζουν οι νόμοι όχι εμείς. Αυτό πρέπει να το αποφασίσει η κυβέρνηση μέσα από την Πολιτική Προστασία».

Για άλλη μια φορά οι πολίτες έγιναν θεατές στο πινκ-πονγκ ευθυνών όπου πάντα φταίνε μόνο οι… άλλοι.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This