O Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης θυμάται το μετάλλιο που κατέκτησε σαν σήμερα και στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα

Ήταν 23 Αυγούστου 2008 όταν ο πρωταθλητής του Ταε Κβο Ντο έγινε "χρυσός στις καρδιές μας"

Must Read

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 17 Οκτωβρίου του 1979 και ο πατέρας του ήταν επίσης πρωταθλητής στο τάε κβον ντο. Σπούδασε Φυσική Αγωγή στο ΑΠΘ. Άρχισε το τάε κβον ντο το 1982, σε ηλικία τριών ετών και το επάγγελμά του είναι πυροσβέστης. Σήμερα, είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Δώρα Τσαμπάζη και έχουν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο.


Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ασχολήθηκε και με την πολιτική: Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019 και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές Ολυμπιάδες και έχει στεφθεί αργυρός Ολυμπιονίκης δυο φορές, ενώ υπήρξε και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Σαν σήμερα, το 2008 λοιπόν, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης φόρεσε στο στήθος του το δεύτερο Ολυμπιακό του μετάλλιο, θυμήθηκε τη στιγμή και θέλησε να περάσει ένα σχετικό μήνυμα. Στη λεζάντα κάτω από τις φωτογραφίες του από εκείνη την απονομή έγραψε:

Σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, κατέκτησα το δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας μου, ακόμα ένα αργυρό, στο καλύτερο ίσως τουρνουά της ζωής μου.

“Χρυσός στις καρδιές ” μας έγραφαν τότε οι εφημερίδες και οι τίτλοι των ειδήσεων, όμως τώρα δεκατέσσερα χρόνια μετά, και αφού βίωσα αρκετές δυσκολίες σε προσωπικό επίπεδο, έχω να σας πω το εξής. Τα μετάλλια είναι απλώς ύλη, είτε χρυσά, είτε αργυρά, είτε χάλκινα, δεν έχουν καμία αξία, αν δεν γίνεις μέσα από τις δυσκολίες καλύτερος άνθρωπος, αλληλέγγυος, γενναιόδωρος.

Το σημαντικότερο μετάλλιο όλων είναι το αποτύπωμα που αφήνουμε καθημερινά στους γύρω μας, αν θα λάμπει σαν ασήμι ή χρυσός, τότε ναι, θα ξέρεις ότι φόρεσες περήφανα στο στήθος τα μετάλλια της ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This