Ψυχρολουσία: Η Gazprom σταματά πλήρως τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream!

Λόγω «διαρροής» σε σταθμό συμπίεσης στη Βαλτική - Συνεχίζεται το μαστίγιο και το καρότο από τη Μόσχα

Must Read

Η μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream έχει διακοπεί πλήρως λόγω ζητημάτων που σχετίζονται με τον εξοπλισμό του, ανακοίνωσε πριν λίγο η Gazprom στο κανάλι της στο Telegram.

Το πρόβλημα, κατά τους Ρώσους, εντοπίστηκε στις κοινές εργασίες συντήρησης με την εταιρεία Siemens, όταν τα δύο μέρη διαπίστωσαν διαρροή πετρελαίου στο σταθμό συμπίεσης Portovaya που βρίσκεται στη ρωσική ακτή της Βαλτικής Θάλασσας.

Η Gazprom δεν θα συνεχίσει τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα εξοπλισμού, εξήγησε σήμερα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός, ενώ δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της προμήθειας φυσικού αερίου.

Η είδηση αυτή έρχεται παρότι λίγο νωρίτερα, ο ρωσικός κολοσσός είχε δηλώσει ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1, οι οποίες είχαν διακοπεί για ένα τριήμερο λόγω εργασιών συντήρησης, θα επανεκκινούσαν το Σάββατο.

Ωστόσο, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είχε σπεύσει να προειδοποιήσει ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο, στην κλασική ρωσική πολιτική του μαστίγιου και του καρότου που εφαρμόζει η Μόσχα στο ενεργειακό, εντείνοντας τις ανησυχίες της Ευρώπης καθώς αγωνίζεται να εξασφαλίσει αρκετό καύσιμο για το χειμώνα και μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει στις σκακιστικές κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.




Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This