Ανοίγουν στόματα και για την «Κιβωτό» της Καλαμάτας: Χειριστικός και προσβλητικός ο π.Αντώνιος – Νοσηρό το κλίμα

Απαιτούσε σε κάθε επίσκεψη ενθουσιώδη υποδοχή - «Συνετισμός» μέσα από την «εξομολόγηση» και τη «μετάνοια»

Must Read

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις για τις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», οι οποίες φαίνεται ότι ήταν κόλαση επί γης για τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Κακοποιήσεις κάθε είδους, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, ασέλγειες, είναι μέσα στις δέκα καταγγελίες που έχουν γίνει κατά της ΜΚΟ και κατά του ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου.




Στο προσκήνιο έρχεται και η δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα, μέσα από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Ελευθερία», η οποία περιγράφει ένα ιδιαίτερα νοσηρό κλίμα, ενώ αναφέρει και πολύ χαρακτηριστικά περιστατικά τα οποία έρχονται να προστεθούν στο προφίλ Νάρκισσου  που έχει αποδοθεί στον πατέρα Αντώνιο.

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι άνθρωποι που μίλησαν και γνωρίζουν εκ των έσω τα όσα συμβαίνουν στη δομή, η οποία λειτουργούσε υποστελεχωμένη (στις νυχτερινές βάρδιες πολλές φορές ένας παιδαγωγός έπρεπε να προσέχει μέχρι και 15 παιδιά όλων των ηλικιών), έκαναν λόγο για κακή οργάνωση και έλλειψη σταθερού περιβάλλοντος για τα φιλοξενούμενα παιδιά.

Επίσης, αξιοσημείωτη ήταν η συχνότητα με την οποία άλλαζαν οι παιδαγωγοί, όπως και τα φιλοξενούμενα παιδιά -τα οποία μεταφέρονταν από δομή σε δομή. Όταν, όπως λένε, ρωτούσαν τους υπεύθυνους, δεν έπαιρναν ποτέ πειστικές απαντήσεις για το πού πήγαν και γιατί.

Μάλιστα, ήταν και αυτήκοοι μάρτυρες ενός περιστατικού «συνετισμού» το οποίο φέρεται να έγινε τον Μάρτιο στην Αθήνα και ενώ είχε προηγηθεί περασμένο Ιανουάριο η απομάκρυνση τεσσάρων παιδιών από τη δομή, γιατί σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο π. Αντώνιος έκρινε ότι χρειάζεται να τα «συνετίσει» επειδή είχαν μπλέξει με κακές παρέες στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» μεταξύ των παιδιών αυτών (μαθητές Λυκείου οι τρεις, Γυμνασίου ο ένας), φέρεται να ήταν και ο 19χρονος που κατήγγειλε στις Αρχές πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Τα παιδιά αυτά τα κρατούσε ο π. Αντώνιος κλειδωμένα για δύο μήνες σε παράρτημα της ΜΚΟ στην Αθήνα «για να τους δείξει πώς πρέπει να λειτουργούν» κι όταν σε ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα κλήθηκαν μικρότερα παιδιά από τη δομή της Καλαμάτας να τον επισκεφτούν, ξεκλείδωσε τα μεγαλύτερα αγόρια και τα έβαλε να γονατίσουν μπροστά στα μικρότερα και να παρακαλέσουν για τη συγχώρεσή τους, επειδή φάνηκαν ανάξια. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στην εφημερίδα, τα έγκλειστα αγόρια έφεραν σημάδια ξυλοδαρμού ενώ ήταν βρόμικα και έδειχναν παραμελημένα.




Χειριστικός και προσβλητικός ο π. Αντώνιος – Απαιτούσε σε κάθε επίσκεψη ενθουσιώδη υποδοχή

Οι πληροφορίες που συνθέτουν το προφίλ του ιδρυτή της «Κιβωτού» αυξάνονται συνεχώς και όπως είπαν οι άνθρωποι που μίλησαν στην «Ελευθερία», οι εργαζόμενοι της δομής δεν έπαιρναν καμία απόφαση και καμία πρωτοβουλία, αν πρώτα δεν υπήρχε η έγκριση του π. Αντώνιου.

Όπως λένε στην «Ελευθερία», μέχρι και σήμερα, οι υπάλληλοι της δομής προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να πάρουν απαντήσεις για το τι να κάνουν στις κλήσεις των δημοσιογράφων και ποια είναι η θέση της οργάνωσης.

Οι μαρτυρίες στην εφημερίδα επισημαίνουν ότι σε κάθε επίσκεψή του ο π. Αντώνιος ήταν προσβλητικός, φερόταν στους εργαζόμενους σαν να ήταν σκουπίδια, τους μιλούσε υποτιμητικά και με άσχημα λόγια, ασκώντας τους ψυχολογικό πόλεμο, προκειμένου να πάρει αυτό που ήθελε.

Κάτι που το κατάφερνε αρκετά καλά γιατί, όπως είπαν οι μάρτυρες, είναι ένας πολύ χειριστικός άνθρωπος, που νοιαζόταν για την εικόνα του και απαιτούσε σε κάθε επίσκεψη ενθουσιώδη υποδοχή με τραγουδάκια και ποιήματα που παράγγελνε να γράφουν για αυτόν τα παιδιά της δομής!

Επίσης, οι άνθρωποι που μίλησαν στην «Ελευθερία» χαρακτήρισαν τον π. Αντώνιο πρόσωπο με πολλές εξουσίες συγκεντρωμένες στο πρόσωπό του μέσα στην οργάνωση και εκτός από μια «φρουρά» έμπιστων ατόμων που είχαν μεγαλώσει μαζί του από παιδιά (σ.σ. οι σωματοφύλακες που γράφαμε χθες), δεν ερχόταν σε επαφή με κανέναν άλλον και δεν υπολόγιζε τη γνώμη των παιδαγωγών και των υπευθύνων της δομής.

«Συνετισμός» μέσα από την «εξομολόγηση» και τη «μετάνοια»

Γράφει ακόμα η εφημερίδα της Καλαμάτας ότι η παιδαγωγική μέθοδος του π. Αντώνιου βασιζόταν στο συνετισμό μέσα από την εξομολόγηση και τη μετάνοια, όπως ο ίδιος την εννοούσε…

Στην περίπτωση ενός φιλοξενούμενου παιδιού στη δομή που ζητήθηκε να το δει παιδοψυχολόγος, ο π. Αντώνιος φέρεται να ήταν ανένδοτος, ενώ οι μαρτυρίες ανέφεραν ότι δεν δίσταζε να παίρνει παιδιά στο μέσο της σχολικής χρονιάς, γιατί έκρινε πως έπρεπε να απομακρυνθούν από τη δομή και να πάνε σε άλλη.

Μαθητής στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας (σ.σ. φέρεται να ήταν μεταξύ των παιδιών που ήταν κλειδωμένα για να τα «συνετίσουν»), στις αρχές αυτού του χρόνου σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στο σχολείο και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις προς τη δομή, το σχολείο δεν έπαιρνε πειστικές απαντήσεις γιατί ο μαθητής απουσιάζει, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο κατατέθηκε και αναφορά στην Εισαγγελία Καλαμάτας.

Όπως μεταφέρει η «Ελευθερία», μπροστά στην επιμονή του σχολείου απάντησαν από την «Κιβωτό» ότι έγινε μετεγγραφή του παιδιού σε σχολείο της Αθήνας, αλλά στην πορεία προέκυψε πως ήταν ψέμα.

Ήρθε η ώρα

Η καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση δεν ήταν κάτι που εξέπληξε τους ανθρώπους που μίλησαν στην εφημερίδα, την ώρα που πρώην εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι στις δομές της Κιβωτού, αποφάσισαν πως έχει έρθει η ώρα να μιλήσουν.

Μέσω του Διαδικτύου ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο να γνωστοποιούν περιστατικά όπως αυτό του ξυλοδαρμού παιδιών στη δομή του Βόλου και η καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση ήρθε να δώσει πια επίσημη διάσταση στα καταγγελλόμενα περιστατικά.

Το τρομερό που αναφέρει η εφημερίδα, είναι ότι οι αρμόδιες Αρχές δέχτηκαν την συγκεκριμένη καταγγελία πριν από περίπου 5 μήνες και χρειάστηκε μια διαρροή στα ΜΜΕ για να το μάθει και ο κόσμος!

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This