Ο Όρμπαν κατάφερε να εξοργίσει την Ουκρανία με το… κασκόλ του!

Υποτίθεται ότι ο χάρτης που έχει πάνω του απεικονίζει τη «Μεγάλη Ουγγαρία»

Must Read

Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ουγγαρίας και Ουκρανίας κόντεψε να προκαλέσει ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν με το… κασκόλ που φορούσε στην πρόσφατη φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα σε Ουγγαρία και Ελλάδα.

Ο λόγος; Το επίμαχο κασκόλ απεικόνιζε την Ουγγαρία με εδαφικά τμήματα της Ουκρανίας και άλλων χωρών, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να καταγγείλει τον Όρμπαν για «αναθεωρητισμό», με τον εθνικιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας να απαντά με ανάρτησή του στο Facebook πως «το ποδόσφαιρο δεν είναι πολιτική, ας μην εφευρίσκουμε κάτι που δεν υπάρχει».

«Η εθνική ομάδα της Ουγγαρίας είναι αυτή όλων των Ούγγρων, όπου κι αν ζούν», πρόσθεσε ο Όρμπαν, με την Ουκρανία να φέρεται, πάντως, αποφασισμένη να καλέσει τον πρεσβευτή της Ουγγαρίας για να διαμαρτυρηθεί για το… εξοργιστικό κασκόλ του Ούγγρου πρωθυπουργού.

«Η προώθηση ιδεών αναθεωρητισμού στην Ουγγαρία δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των ουκρανο – ουγγρικών σχέσεων και δεν συμβαδίζει με τις αρχές της ευρωπαϊκής πολιτικής», έγραψε στο Facebook ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Όλεγκ Νικολένκο, προσθέτοντας πως το Κίεβο περιμένει μια συγγνώμη και μια διάψευση από την Ουγγαρία ότι διεκδικεί εδάφη της.

«Νευράκια» και από τη Ρουμανία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ukrainska Pravda», ο Όρμπαν φαίνεται να φοράει κασκόλ που απεικονίζει έναν χάρτη της «Μεγάλης Ουγγαρίας», η οποία περιλαμβάνει εδάφη τα οποία αποτελούν τώρα μέρος των γειτονικών κρατών της Αυστρίας, της Σλοβακίας, της Ρουμανίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της Ουκρανίας. Μάλιστα, χθες Δευτέρα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας έκανε επίσης γνωστή την αποδοκιμασία του για μια «χειρονομία αναθεωρητισμού (…) κόντρα στο ρεύμα της πραγματικότητας».

Από την επιστροφή του στην εξουσία το 2010, πάντως, ο Όρμπαν αμφισβητεί τακτικά τη νομιμότητα της Συνθήκης του Τριανόν, που υπογράφηκε μεταξύ της Ουγγαρίας και των νικητών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Συνθήκη υπογράφηκε το 1920 από την ουγγρική αντιπροσωπεία, στη συνέχεια επικυρώθηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο και από τον αντιβασιλέα της Ουγγαρίας, έδινε ανεξαρτησία σε λαούς που προηγουμένως ήταν υπό την κυριαρχία της Βουδαπέστης και της Αυστροουγγρικής μοναρχίας, με αποτέλεσμα τρία εκατομμύρια ουγγρόφωνοι να γίνουν μειονότητες στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This