Κιβωτός του Κόσμου: «Άλλο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλο η κατάχρηση και κακοποίηση ανηλίκου»

Τι εξηγούν ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και ο πρόεδρος των Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας για την υπόθεση

Must Read

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, προκαλώντας αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη. Με αφορμή τα όσα έρχονται στο φως, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και ο πρόεδρος των Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, έκαναν λόγο για ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές κακοποιήσεις σε βάρος παιδιών που φιλοξενούνταν στη δομή.

«Για να μην τα αποδομούμε όλα, οι περισσότερες δομές προσφέρουν πάρα πολλά. Ακόμη και η Κιβωτός που αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιηθεί, γιατί δεν ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι, η έρευνα ωστόσο έχει μία κόκκινη γραμμή, και μετά αναλαμβάνει η νομική επιστήμη» είπε αρχικά ο κ. Τσούκαλης για την κατάσταση που κυριαρχεί στην ΜΚΟ, αλλά και για το τι επικρατεί σε όλα τα ιδρύματα με μηχανισμούς συγκάλυψης.

Στην συνέχεια εξήγησε: «Έχω στηρίξει, χωρίς να έχω γνωρίσει, την πρεσβυτέρα μία φορά σε μία βράβευση, παρέλαβε ένα βραβείο και ήμουν και εγώ στην ίδια εκδήλωση. Έχω ακούσει ότι έχει γίνει έργο. Υπάρχουν φωνές και από την ”άλλη πλευρά”. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διερευνηθούν. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη και στις διωκτικές και ανακριτικές αρχές αλλά και στην Δικαιοσύνη ότι την αλήθεια θα την δούμε. Πολλές φορές όμως βιαζόμαστε. Δέχομαι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, η αλήθεια θέλει πάντα τον χρόνο της».

«Δυστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί το τεκμήριο της ενοχής και όχι της αθωότητας»

Από την πλευρά του, ο κ. Γλύκας εκτίμησε πως είναι πολύ λογικό που δεν έχουν ασκηθεί ακόμη διώξεις. «Είναι πάρα πολύ λογικό. Είμαι σίγουρος ότι η εισαγγελία κάνει καλά τη δουλειά της. Δεν χρειάζεται να βιάζεται κανείς προκειμένου να ασκηθεί μία ποινική δίωξη και στην πορεία να μην έχει εξέλιξη αυτή η δίωξη. Θα αξιολογηθεί όλο το υλικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα επικρατεί το τεκμήριο της ενοχής και όχι της αθωότητας» επεσήμανε και κατέληξε λέγοντας:

«Δεν χρειάζεται να γίνει όλο αυτό που έγινε, για να γίνει ένας έλεγχος σε μία δομή, όπως και εάν λέγεται αυτή είτε είναι η Κιβωτός του Κόσμου. Αυτό που θα μπορούσε να πει η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου και ο πατήρ Αντώνιος, θα ήταν να γίνει έλεγχος και τις άλλες δομές και οργανισμούς. Αυτό προφανώς θα έπρεπε να γίνει. Σε πρώτη φάση, δεν υπήρχαν καταγγελίες για τα οικονομικά, αυτό προέκυψε από τον έλεγχο. Όλοι πρέπει να ελέγχονται. Είναι γνωστό ότι υπήρχε ακίνητη περιουσία στη δομή. Άλλο είναι η φοροδιαφυγή, άλλο το ξέπλυμα μαύρου χρήματος , άλλο η καταγγελία για κακοποιητική συμπεριφορά, άλλο η κατάχρηση ανηλίκου, το οποίο είναι σοβαρό αδίκημα. Μέχρι τότε προέχουν άλλα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This