«Λουκέτο» σε δύο φαρμακαποθήκες λόγω άρνησης ελέγχου αποθεμάτων

Αναστέλλεται η λειτουργία τους μέχρι να τούς γίνει επιθεώρηση από τον ΕΟΦ

Must Read

Στην αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων από δύο φαρμακαποθήκες προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, καθώς οι υπεύθυνοί τους αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι αποφάσισε την αναστολή άδειας σε δύο φαρμακαποθήκες στη Βόρεια Ελλάδα, «λόγω της άρνησης να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό που αναφέρονται στο άρθρο 105 στοιχείο α) της Κ.Υ.Α. ΔΥΓ3α/Γ.Π.32221/2013, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας. Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθεί από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου η φαρμακαποθήκη δεν νομιμοποιείται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτει και να διακινεί φαρμακευτικά προϊόντα».

Η ποινή της αναστολής της άδειας πώλησης, είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, για όσες φαρμακαποθήκες είχαν αρνηθεί να υποβληθούν σε επιθεώρηση από τους ελεγκτές του ΕΟΦ, στο πλαίσιο των μέτρων απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών των φαρμάκων που είναι σε έλλειψη στην ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This