Προ των πυλών τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα;

Τι προβλέπεται κατά την εφαρμογή του μέτρου

Must Read

Το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζει όλα τα «όπλα» που έχει στη φαρέτρα του, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μπορέσει να «κατακτήσει» τις καρδιές των ψηφοφόρων, καθώς η απογοήτευση του κόσμου είναι έκδηλη από τον… δρόμο μέχρι και τις δημοσκοπήσεις.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που προβλέπει και την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με την μήνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, η σχετική πλατφόρμα για την άρση ακινησίας θα ανοίξει πριν το Πάσχα, περίπου στις 16 Απριλίου. Το υπουργείο Οικονομικών έχει άγχος να προλάβει… Αρχικός στόχος ήταν να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου από την 1η ημέρα του επόμενου μήνα.

Η «φιλοδοξία» είναι το μέτρο να δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φορολογούμενους να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας του οχήματός τους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα ανάλογα με το διάστημα που θέλουν να το κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Να σημειωθεί ότι το ελάχιστο χρονικό διάστημα άρσης της ακινησίας είναι ένας μήνας και το ποσό που καταβάλλεται είναι αναλογικά. Δηλαδή για έναν μήνα, το 1/12, για δύο μήνες τα 2/12 και ούτω το καθ’ εξής. Η άρση ακινησίας γίνεται για μία φορά για κάθε έτος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενη. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This