ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΚΚΕ: Πρόκληση οι δηλώσεις Σκέρτσου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Κεραυνούς» κατά του Άκη Σκέρτσου με αφορμή τις αισχρές δηλώσεις του για τις γερμανικές αποζημιώσεις εξαπέλυσε και το ΚΚΕ.

«Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να ανασκευάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, χαρακτηρίζοντάς τες τώρα ως “ανοικτό θέμα”, αποτελεί πρόκληση και προεκλογική κοροϊδία. Όπως, επίσης, υποκριτική είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που ως κυβερνήσεις δεν τις διεκδίκησαν ποτέ ουσιαστικά» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Το ΚΚΕ ανέδειξε διαχρονικά και συνεχίζει να αναδεικνύει πολύμορφα το ζήτημα της διεκδίκησης των πολεμικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από τη Γερμανία, ως δικαίωμα του ελληνικού λαού και τις διεκδικεί στο σύνολό τους για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, τις τεράστιες καταστροφές στις υποδομές από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, τις αποζημιώσεις των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, τους πολιτιστικούς θησαυρούς που εκλάπησαν εκείνη την περίοδο» επισημαίνει.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης