Βάφτηκε γαλάζιος ο χάρτης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Δεν το πιστεύουν ούτε οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου

Must Read

Πέρα από τα εκλογικά ποσοστά και τους απόλυτους αριθμούς ψήφων κάθε κόμματος, αν είναι μία εικόνα που δείχνει με μια μάτια την κυριαρχία του ενός ή του άλλου κόμματος αυτή είναι η εικόνα του εκλογικού χάρτη της χώρας.

Και ο εκλογικός χάρτης της χώρας είναι από χθες στο μπλε χρώμα της Ν.Δ. Μόνο η Ροδόπη έχει το ροζ χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ, που μοιάζει μια παράταιρη «βουλίτσα»! Η εικόνα του χάρτη δείχνει την πρωτοφανή και πέρα από κάθε πρόβλεψη κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος, που κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει σε αυτή την έκταση, ούτε ίσως και οι ίδιοι οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου.

 






Με εξαίρεση το 1974, που τότε όλοι οι νομοί ήταν μπλε, ποτέ άλλοτε η Ν.Δ. δεν είχε τέτοια καταιγιστική κυριαρχία. Ακόμα και η Κρήτη, στην οποία παραδοσιακά τα κόμματα της Κεντροαριστεράς είχαν την πρωτοκαθεδρία -πρώτα το ΠΑΣΟΚ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ-, χθες βάφτηκε μπλε. Ακόμα και το 2019, πάρα την ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει στην Κρήτη τα Χανιά και το Ηράκλειο, αλλά τώρα έχασε και αυτά. Επίσης, η Ν.Δ. το 2019 είχε χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους νομούς Αχαΐας, Αρτας (γενέτειρα του Αλ. Τσίπρα) και τη Β΄ Πειραιά.

 






Διαβάστε ακόμα:

Σάρωσε η ΝΔ με 20 μονάδες: Σε ποιες περιοχές πέτυχε τις μεγαλύτερες νίκες

Αυτή τη φορά έπεσαν μέσα! Οι δημοσκοπήσεις προέβλεψαν την καθαρή νίκη της Ν.Δ.

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται από τα ψηφοδέλτια Επικρατείας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This