Αυτή τη φορά έπεσαν μέσα! Οι δημοσκοπήσεις προέβλεψαν την καθαρή νίκη της Ν.Δ.

Μέχρι και την Παρασκευή έδιναν συνεχή άνοδο των ποσοστών της

Must Read

Οι δημοσκοπήσεις πρόβλεψαν την καθαρή νίκη της Ν.Δ., στην οποία έδιναν μέχρι και την Παρασκευή συνεχή αύξηση των ποσοστών της.

Είναι γεγονός ωστόσο ότι δεν προέβλεψαν τη μεγάλη διαφορά των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έδειχναν μια διαφορά μέχρι και 8% . Επίσης δεν προέβλεψαν τον αποκλεισμό από τη Βουλή του ΜέΡΑ25 ούτε τη μεγάλη άνοδο της Πλεύσης Ελευθερίας. Επίσης και τα exit polls δεν αστόχησαν αλλά προσέγγισαν, ιδίως στο τελευταίο κύμα, το τελικό αποτέλεσμα, καθώς έδιναν μια διαφορά της τάξεως του 18% (41,5% έδιναν στη Ν.Δ. και 23,5% στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετική ήταν η επιτυχία τους για το ΜέΡΑ25 και την Πλεύση, καθώς τους έδιναν ποσοστό από 2,5 έως 3,5%.

 






Στη δημοσκόπηση της Marc, η Ν.Δ. στην πρόθεση ψήφου έπαιρνε 33,4% έναντι 26,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 7,7% για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Σχετικά με την εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κυμαινόταν από 34 έως 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ από 27,6 έως 31,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Από 7,5 έως 10,5%.

 






Στην τελευταία δημοσκόπηση της MRB η Νέα Δημοκρατία λάμβανε 31,4% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,4%. Με βάση τις μετρήσεις, η εταιρία εκτιμούσε ότι η Ν.Δ. συγκεντρώνει 121 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 102 και το ΠΑΣΟΚ 32. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse η Ν.Δ. λάμβανε στην πρόθεση ψήφου 33%. έναντι 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη δημοσκόπηση της RASS η Νέα Δημοκρατία εμφανιζόταν να συγκεντρώνει 35,8% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 28,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Η Metron Analysis έβρισκε τη Ν.Δ. να λαμβάνει ποσοστό 31,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 24,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε ποσοστό από 34,7% έως 38,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε από 27,3% έως 31,3%.

 






Διαβάστε ακόμα:

Σάρωσε η ΝΔ με 20 μονάδες: Σε ποιες περιοχές πέτυχε τις μεγαλύτερες νίκες

Εκλογές 2023: Διερευνητικές εντολές – Πώς θα γίνει η διαδικασία – Τι μας περιμένει από δω και πέρα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This