ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΓεραπετρίτης: «To Ισραήλ έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις»

Γεραπετρίτης: «To Ισραήλ έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις»

«Το υπουργείο μεριμνά, ώστε όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών

Την παρούσα έκρυθμη κατάσταση στη Μέσα Ανατολή έθιξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του από το Ομάν, όπου ταξίδεψε για να δώσει το «παρών» στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Σύνοδος γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «αυτή η επίθεση, δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους μου από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται», τόνισε επίσης.

«Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια. Ήδη εχθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αγνοώντας, ενδεχομένως, ότι η όλη κατάσταση με τους επαναπατρισμούς είναι πολύ πιο δύσκολη, απ’ όσο θέλει να πιστεύει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
  • Δείτε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης