Γεραπετρίτης: «To Ισραήλ έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις»

«Το υπουργείο μεριμνά, ώστε όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών

Must Read

Την παρούσα έκρυθμη κατάσταση στη Μέσα Ανατολή έθιξε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του από το Ομάν, όπου ταξίδεψε για να δώσει το «παρών» στο Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Σύνοδος γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ» ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «αυτή η επίθεση, δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους μου από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται», τόνισε επίσης.

«Επιπλέον, θα ήθελα να τονίσω ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια. Ήδη εχθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους, για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, αγνοώντας, ενδεχομένως, ότι η όλη κατάσταση με τους επαναπατρισμούς είναι πολύ πιο δύσκολη, απ’ όσο θέλει να πιστεύει.

  • Δείτε τις δηλώσεις Γεραπετρίτη:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This