ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΗ στιγμή που η ηλικιωμένη όμηρος δίνει το χέρι σε μασκοφόρο της Χαμάς

Η στιγμή που η ηλικιωμένη όμηρος δίνει το χέρι σε μασκοφόρο της Χαμάς

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε η 85χρονη Γιοσεβέντ Λίφσιτς, η οποία βρισκόταν υπό καθεστώς ομηρίας στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς, από τις 7 Οκτωβρίου.

Το βίντεο με τη στιγμή που η ηλικιωμένη δίνει το χέρι της σε έναν ένοπλο τη στιγμή που την απελευθερώνουν μαζί με άλλη μια γυναίκα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, η 85χρονη ευχήθηκε «Σαλόμ» στον μασκοφόρο ενώ του έσφιγγε το χέρι.

Σε ερώτηση που της υποβλήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο χαιρέτησε τον τρομοκράτη της Χαμάς, η ίδια απάντησε ότι της φέρθηκαν πολύ καλά. Για την χειρονομία της 85χρονης μίλησε στο BBC και η κόρη της, η οποία δήλωσε ότι αυτός είναι ο χαρακτήρας της μητέρας της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν ακτιβίστρια και μαζί με τον σύζυγό της προσέφερε βοήθεια  άρρωστους Παλαιστινίους, περιέγραψε ότι οι τρομοκράτες την απήγαγαν από το κιμπούτς και την οδήγησαν στη Γάζα με μοτοσικλέτες. Όπως είπε η άτυχη γυναίκα, κατά τη μεταφορά της αδυνατούσε να πάρει ανάσα και το σώμα της γέμισε σημάδια: «Με έβαλαν σε μια μοτοσικλέτα, ανατίναξαν τον ηλεκτρονικό φράχτη που κόστισε 2 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί, αλλά δεν βοήθησε σε τίποτα. Με πήραν όμηρο, δεν υπήρχε διάκριση μεταξύ ηλικιωμένων και νέων. Ήταν πολύ οδυνηρό. Μου χτυπούσαν τα πλευρά και δυσκολευόμουν να αναπνεύσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε επίσης:

Ανατριχιάζει η περιγραφή 85χρονης ομήρου της Χαμάς: «Πέρασα μέσα από την κόλαση»

(Φωτογραφία: Twitter)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης