Ανατριχιάζει η περιγραφή 85χρονης ομήρου της Χαμάς: «Πέρασα μέσα από την κόλαση»

Αφέθηκε ελεύθερη μαζί με μία άλλη ηλικιωμένη αιχμάλωτη - Οι σύζυγοι τους παραμένουν στα χέρια των τρομοκρατών

Must Read

Τις δραματικές ώρες που βίωσε στα χέρια της Χαμάς περιγράφει σε συνέντευξη Τύπου η 85χρονη Yocheved Lifschitz, μια εκ των ομήρων που απελευθερώθηκαν την περασμένη Δευτέρα (24/10).

Η 85χρονη Γιοτσεβέντ Λίφσιτζ μαζί με την 80χρονη Νούριτ Γιτζάκ αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς, αφού απήχθησαν μαζί με τους συζύγους τους, από τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης, στο κιμπούτς Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου. Ωστόσο, οι σύζυγοί τους παραμένουν όμηροι. Η Λίφσιτζ μέσα από ισραηλινό νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται περιγράφει τα όσα έζησε από το πρώτο λεπτό στα «χέρια» της οργάνωσης. Όπως περιέγραψε η ίδια, εμφανώς καταβεβλημένη, έζησε μια κόλαση όταν την απήγαγαν ένοπλοι της Χαμάς, χρησιμοποιώντας μια μοτοσικλέτα. Είπε, επίσης, ότι έφτασε στη Γάζα μέσω μιας πύλης αλλά ταλαιπωρήθηκε πολύ κατά τη διαδρομή, καθώς αφενός υπέστη μώλωπες και αφετέρου δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Η κόρη της Lifschitz, Sharone, που βοηθάει τη μητέρα της με τη μετάφραση, είπε με τη σειρά της ότι χτύπησαν τη μητέρα της με ξύλα και ότι κρατήθηκε σε ένα «τεράστιο δίκτυο» υπόγειων τούνελ, που θύμιζαν «ιστό αράχνης». Η Sharone δήλωσε, επίσης, ότι οι μαχητές ανάγκασαν τη μητέρα της να βγάλει το ρολόι και τα κοσμήματά της κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όταν κατέβηκε από τη μηχανή, τής είπαν ότι «πιστεύουν στο Κοράνι» και ότι δεν θα την πειράξουν.

 

Στη συνέχεια, η 85χρονη και άλλα 24 άτομα οδηγήθηκαν στα τούνελ, τα οποία είχαν «μαλακό υγρό έδαφος». Μετά από δύο ή τρεις ώρες, οι μαχητές χώρισαν πέντε άτομα από το κιμπούτς Nir Oz και τους μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο. Στα τούνελ υπήρχαν φύλακες, ένας διασώστης και ένας γιατρός. Οι όμηροι κοιμόντουσαν σε στρώματα στο πάτωμα και οι χώροι ήταν καθαροί. Ο γιατρός περνούσε να δει τους ομήρους μια φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες. Η Lifschitz δήλωσε, επίσης, ότι ένας όμηρος που τραυματίστηκε σε τροχαίο στο δρόμο προς τη Γάζα δέχτηκε τις φροντίδες των γιατρών ενώ ένας νοσηλευτής τούς έφερε τα φάρμακα που χρειάζονταν. «Φρόντιζαν τα πάντα. Υπήρχαν και γυναίκες που ήξεραν για την γυναικεία υγιεινή» συμπλήρωσε η 85χρονη.

 

Διαβάστε ακόμα:

Σοκάρουν οι καταθέσεις τρομοκρατών της Χαμάς: «Μας υποσχέθηκαν σπίτι και 10.000 δολάρια για κάθε όμηρο»! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This