ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΧαμός στην πολωνική Βουλή: Ακροδεξιός έσβησε με πυροσβεστήρα μενορά της εβραϊκής Χανουκά

Χαμός στην πολωνική Βουλή: Ακροδεξιός έσβησε με πυροσβεστήρα μενορά της εβραϊκής Χανουκά

«Ρατσιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική ενέργεια»

Χάος επικράτησε στο Κοινοβούλιο της Πολωνίας την Τρίτη. Ο ακροδεξιός βουλευτής Γκρέγκορζ Μπράουν προέβη σε μια αντισημιτική πράξη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ. Ο βουλευτής του κόμματος «Συνομοσπονδία» άρπαξε έναν πυροσβεστήρα και τον άδειασε σε μενορά για την εβραϊκή γιορτή της Χανουκά.

Δείτε το βίντεο

Ο πρόεδρος της Βουλής απέκλεισε από την συνεδρίαση τον Μπράουν κάνοντας λόγο για «ρατσιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική ενέργεια». Με την σειρά του, ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός τη Πολωνίας καταδίκασε την εν λόγω ενέργεια και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Συνέβη κάτι το απαράδεκτο που δεν θα πρέπει να ξαναγίνει ποτέ. Είναι ντροπή».

Ο ακροδεξιός βουλευτής ενεργοποίησε τον πυροσβεστήρα, έσβησε τα κεριά της λυχνίας μενορά, που αποτελεί σύμβολο του Ιουδαϊσμού. Προκλήθηκε ένα πυκνό, λευκό νέφος με τους φύλακες να απομακρύνουν τους παρισταμένους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης