ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΣτάχτη 270 στρέμματα από τη μεγάλη φωτιά στη Χίο

Στάχτη 270 στρέμματα από τη μεγάλη φωτιά στη Χίο

Κάηκε πευκοδάσος και καλλιέργειες

Τις πληγές της μετρά η Χίος μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Καρυές και άφησε πίσω της 270 στρέμματα καμένης γης.

Μια ημέρα μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τις πυροσβεστικές δυνάμεις κάτοικοι και Αρχές αποτιμούν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δάσος αλλά και στις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα 270 στρέμματα που έγιναν στάχτη ήταν κυρίως πευκοδάσος, ενώ κάηκαν και μερικές ελαιοκαλλιέργειες κοντά στο χωριό Καρυές όπου λίγο έλειψε να καούν και σπίτια.

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με τη βοήθεια εθελοντών, κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο παρέμειναν στην περιοχή μέχρι και σήμερα το μέσημέρι, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι στα Ρεστά λειτουργεί πυροφυλάκιο και καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή οι κάτοικοι, ώστε να υπάρχουν περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου για την προστασία του δάσους.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης