Γιούνκερ: «Άχρηστος ο Βαρουφάκης, η Ελλάδα θα ήταν εκτός ευρώ αν δεν ήμουν εγώ…»

Must Read

Άχρηστο αποκαλεί τον Βαρουφάκη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΕ, Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην περίοδο του πρώτου εξαμήνου  του 2015, αναφέρει σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα «ερχόταν με περίεργες ιδέες για το τι έπρεπε να γίνει» Όμως σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, το να πείσει τον Τσίπρα δεν ήταν το βασικό ζήτημα που αντιμετώπιζε- αυτό ήταν το εύκολο. Η δυσκολία ήταν να πείσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα μετά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015. Μάλιστα όπως λέει ο κ. Γιούνκερ, «κανένας στην Ε.Ε. δεν κατάλαβε γιατί έγινε το δημοψήφισμα».

Για τον Γιάννη Βαρουφάκη λέει: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να πέρασα πάνω από 10 λεπτά μαζί του. Ο χρόνος αυτός ήταν βέβαια αρκετός για να γράψει βιβλία. Δεν συμμετείχε σε όλες τις συναντήσεις και στο βιβλίο του- που δεν το διάβασα– λέει ότι είμαι παντελώς άχρηστος» Και ο Γιουνκέρ συμπληρώνει:«Επιτρέψτε μου να του ανταποδώσω το κομπλιμέντο».

Σχετικά με την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα εκείνης της περιόδου λέει: «Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν ήμουν εγώ, η Ελλάδα θα είχε βγει από το ευρώ το 2015». Ενώ για το λεγόμενο σχέδιο Β  περί ελεγχόμενης εξόδου από το ευρώ,  που πλανιόταν απειλητικά από πάνω μας λέει ότι ο ίδιος δεν ήταν ποτέ σύμφωνος ωστόσο όφειλε να το έχει στην τσέπη του και να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Τι στιγμή που βρίσκεσαι εκτός, είσαι εκτός για πάντα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο…

Πολύ σημαντική η συνέντευξη Γιούνκερ λοιπόν και όσα λέει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν για μια περίοδο που δεν έχει ακόμα διερευνηθεί επαρκώς όταν η «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης Τσίπρα μας χρέωσε ακόμα 80 δις.

Είναι καλό λοιπόν να βγαίνουν αυτά για να καταλάβουμε με ποιους είχαμε μπλέξει τότε. Σχετικά δε με τον Βαρουφάκη στο βιβλίο «Η τελευταία μπλόφα» των Βαρβιτσιώτη- Δενδρινού αναφέρεται ότι όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ ρώτησε τον Γιάνη: «τι θα κάνετε αν σας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη»; αυτός είχε τότε απαντήσει:«θα χορεύουμε στους δρόμους σαν ριζοσπάστες μαρξιστές».

Και αυτοί οι άνθρωποι κρατούσαν το τιμόνι της χώρας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This