Ο Μητσοτάκης συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο…

Must Read

«Το βάρος της ευθύνης που φέρω ως πρωθυπουργός δοκιμάζεται στο δέος που μοιράζεται ο κάθε Έλληνας για τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Αυτό γράφει σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε χθες στην «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προφανώς συγκρίνοντας τον εαυτό του με τον Βενιζέλο.

Δεν θέλουμε να γίνουμε κακοί ωστόσο η μόνη συνάφεια  που βλέπουμε  με τον μεγάλο Κρητικό πολιτικό είναι αυτή της συγγένειας, δεδομένου ότι ο Βενιζέλος υπήρξε παντρεμένος με την κόρη του προπάππου του σημερινού πρωθυπουργού.

Εμείς άλλη συνάφεια δεν βλέπουμε. Και συνεχίζει στο άρθρο του ο πρωθυπουργός, προφανώς αναφερόμενος στην συνθήκη των Σεβρών: «Η επιτυχία εκείνη, δεν οφειλόταν μόνο στην προσωπική ευφυΐα του, αλλά και σε μια σταθερή πολιτική επιλογή την οποία, σε εκείνη τη συγκυρία μοιραζόταν με τους νικητές του πολέμου: το όραμα της οργάνωσης της διεθνούς κοινωνίας σε βάσεις φιλελεύθερες. Με θεμέλια, δηλαδή την αυτοδιάθεση των λαών και την ισότητα των κρατών, την ισότιμη συμμετοχή όλων στις διεθνείς υποθέσεις και την ίδρυση ενός διεθνούς οργανισμού που θα προστάτευε την ειρήνη-την Κοινωνία των Εθνών»

Δείτε επίσης: Μογκερίνι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία

Ωστόσο η συνθήκη εκείνη,όπως αποδείχτηκε, είχε αξία όσο και το χαρτί πάνω στο οποίο γράφτηκε, αφού προϋπέθετε πόλεμο με την Τουρκία για την επιβολή της, πόλεμο όμως στο οποίο οι σύμμαχοι είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετείχαν.

Και ο πρωθυπουργός κλείνει το άρθρο του λέγοντας πώς: «έχουμε το χρέος να κάνουμε τη “ χώρα αγνώριστη” σε σχέση με το αρνητικό παρελθόν. Χρέος που αναλάβαμε και θα δικαιώσουμε».

Πράγματι η χώρα γίνεται αγνώριστη σιγά σιγά με τόσους «πρόσφυγες» παντού σε λίγα χρόνια θα μοιάζει με το Πακιστάν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This