Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας CHP, Οζγκιούρ Οζέλ, δέχθηκε επίθεση με γροθιά από ένα άτομο μετά την τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ (AKM) για τον Αντιπρόεδρο της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας και βουλευτή του DEM στην Κωνσταντινούπολη, Σιρί Σουρέγια Όντερ.
Ο Οζέλ, ο οποίος έφευγε από το Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε για τον Όντερ, δέχθηκε γροθιά από έναν δράστη που τον πλησίασε.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ο 66χρονος Σελτσούκ Τενγκιόγλου, ο οποίος επιτέθηκε σωματικά στον πρόεδρο του CHP, κ. Οζέλ διαπιστώθηκε ότι σκότωσε τα παιδιά του, B.T. και M.T., και τραυμάτισε δύο από τα παιδιά του το 2004. Έχει μητρώο για κλοπές και απειλές. Ο Σελτσούκ Τενγκιόγλου, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, αφέθηκε ελεύθερος με όρους το 2020.
Ο ύποπτος, που αναγνωρίστηκε ως ο Σελτσούκ Τενγκιόγλου, συνελήφθη από αστυνομικές ομάδες. Επίσης, έγινε γνωστό ότι ο ύποπτος έχει ποινικό μητρώο για τρία εγκλήματα και είναι άνεργος. Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, το άτομο είχε ποινικό μητρώο για τη δολοφονία των παιδιών του το 2004 και δεν υπήρχαν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Αλί Γερλικαγιά δήλωσε επίσης: «Καταδικάζω απερίφραστα τη σωματική επίθεση στον πρόεδρο του CHP, κ. Οζγκιούρ Οζέλ, και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Διαπιστώθηκε ότι το άτομο που επιτέθηκε στον κ. Οζέλ είναι ο Σελτσούκ Τενγκιόγλου και το άτομο αυτό έχει συλληφθεί και τεθεί υπό κράτηση. Οποιαδήποτε επίθεση ή απόπειρα βίας που αποσκοπεί στη διατάραξη της ειρήνης της κοινωνίας μας θα λάβει την τιμωρία που της αξίζει σύμφωνα με το νόμο».
*Φωτογραφία X haber.mynet
Δείτε επίσης: