Συναγερμός στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας: 10χρονο με αυτισμό βρέθηκε στη θάλασσα – Συνελήφθη η μητέρα

Κινητοποιήθηκε το Λιμενικό

Must Read

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, όταν ένα 10χρονο παιδί εντοπίστηκε μόνο του στη θάλασσα, κινητοποιώντας άμεσα τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές. Το παιδί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρει διαγνωσμένη διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κυζίκεια, όπου το παιδί βρέθηκε σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την ακτή, σε ρηχά νερά βάθους περίπου 30 εκατοστών. Από ξηράς, το παιδί επιτηρούσε μια γειτόνισσα, που φαίνεται να αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία του.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η 45χρονη μητέρα του παιδιού φέρεται να το είχε αφήσει μόνο του στο σπίτι, προκειμένου να παραλάβει το μικρότερο παιδί της, ηλικίας έξι ετών, από το σχολείο. Στο διάστημα της απουσίας της, ο 10χρονος κατάφερε να φύγει από το σπίτι και να φτάσει πεζός μέχρι τη θάλασσα, καθώς -όπως φέρεται να είπε- ήθελε να κολυμπήσει.

Η κινητοποίηση των αρχών υπήρξε άμεση και στο σημείο έφτασαν λιμενικοί με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και δύο περιπολικά οχήματα από ξηράς, ενώ ειδοποιήθηκαν και ιδιωτικά σκάφη της περιοχής για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ο 10χρονος είναι καλά στην υγεία του

Τελικά, ο ανήλικος βγήκε μόνος του από το νερό, χωρίς να παρουσιάζει ενδείξεις κινδύνου για την υγεία του. Συνοδευόμενος από τη μητέρα του και στέλεχος του Λιμενικού, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για προληπτικό έλεγχο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε αυθημερόν.

Ωστόσο, η υπόθεση δεν έληξε εκεί. Η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας προχώρησε στη σύλληψη της 45χρονης μητέρας, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Η γυναίκα οδηγήθηκε στις αρμόδιες Αρχές, όπου, με εντολή της Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη.

Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της διαρκούς επίβλεψης των ανήλικων παιδιών, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά με αυξημένες ανάγκες φροντίδας και προστασίας, όπως στην περίπτωση παιδιών στο φάσμα του αυτισμού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για την ύπαρξη ενός 10χρονου ημεδαπού εντός της θάλασσας σε απόσταση περίπου 5μ. από την ακτή και σε βάθος περίπου 30εκ. στην περιοχή ¨ΚΥΖΙΚΕΙΑ¨ στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ενώ από ξηράς τον επιτηρούσε μία περίοικος.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο Περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, στελέχη της Α.Δ. Εύβοιας, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν και ιδιωτικά σκάφη της περιοχής.

Ο 10χρονος βγήκε μόνος του από τη θάλασσα και διακομίστηκε, με τη συνοδεία της μητέρας του και ενός στελέχους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθε αυθημερόν.

Από τη Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η 45χρονη μητέρα του ανήλικου, κατά παράβαση του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση), η οποία αφέθηκε ελεύθερη με εντολή κας Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This