Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Οκτώ αλλοδαποί κρατούμενοι απείλησαν υπάλληλο, βρέθηκαν μαχαίρια»

Η ανακοίνωση για το περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού

Must Read

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για το σοβαρό περιστατικό που συνέβη το πρωί της Δευτέρας με Αλβανούς κρατούμενους και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οκτώ αλλοδαποί κρατούμενοι απείλησαν υπάλληλο και προσπάθησαν να μπουν σε άλλη πτέρυγα. Μάλιστα σε έρευνα που έγινε εντοπίστηκαν μαχαίρια και σιδερένια αντικείμενα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Πρωινές ώρες σήμερα 12/05/2025, -8- αλλοδαποί κρατούμενοι σε πτέρυγα του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι, απείλησαν τον υπάλληλο που εκτελούσε υπηρεσία και προσπάθησαν να εισέλθουν σε έτερη πτέρυγα, πατώντας τα κουμπιά που ανοίγουν οι πόρτες.

Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός και με την άμεση και συντονισμένη επέμβαση των υπολοίπων εν υπηρεσία σωφρονιστικών υπαλλήλων, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε και ομαλοποιήθηκε.

Προκλήθηκε φθορά σε τηλέφωνα, ενώ από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό διάδρομο του θυρωρείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- μαχαίρια και -2- σιδερένια αντικείμενα.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν ο αρμόδιος Εισαγγελέας Επόπτης και η οικεία αστυνομική Υπηρεσία, που διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.

Η ασφάλεια των Σωφρονιστικών Καταστημάτων αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα και προς τον σκοπό αυτό όλα τα αρμόδια όργανα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση κάθε απόπειρας διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας τους». 

Δείτε επίσης:

Φυλακές Κορυδαλλού: Αλβανός βαρυποινίτης έσπρωξε σωφρονιστικό υπάλληλο – Προσπάθησε να πάει σε άλλη πτέρυγα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This