Μια… Πέτσινη ατάκα για «λεφτόδεντρα» που προκάλεσε αντιδράσεις

Must Read

Ότι δεν «υπάρχουν λεφτόδεντρα» επέλεξε να πει απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό ο Στέλιος Πέτσας, απαντώντας στα μείζονα ζητήματα για τα εργασιακά που άνοιξε η ΠΝΠ με την εκ περιτροπής εργασία, συμπληρώνοντας μάλιστα «όλοι θα επωμιστούμε το κόστος» της πανδημίας, παρότι ο λόγος που όλοι οι Έλληνες πληρώνουν επί μονίμου βάσεως το κράτος είναι ακριβώς για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε στιγμές κρίσης και να στηρίξει την κοινωνία. Και σε αυτές ακριβώς τις κρίσιμες στιγμές είναι που το κράτος πρέπει να αποδείξει ότι δεν έκανε τους φόρους των Ελλήνων «λεφτόδεντρα» για λίγους, αλλά μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέλυσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών τους τρεις άξονες στους οποίους βρίσκεται σε ανάπτυξη η στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, οι οποίοι είναι η ανάσχεση της διασποράς του ιού, η ενίσχυση του συστήματος υγείας και η στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται, καθώς και η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε έμφαση στην έγκαιρη λήψη μέτρων, στις κινήσεις που έχουν γίνει ήδη με προσλήψεις προσωπικού και την αγορά εξοπλισμού, καθώς και στις τρεις δέσμες μέτρων στήριξης ύψους έξι δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην οικονομία έχει επιδεινωθεί και συνεχίζει να επιδεινώνεται, γι’ αυτό υπάρχει καθημερινή αξιολόγηση, όπως τόνισε. Προανήγγειλε, μάλιστα, πολιτικές αξιοποίησης ευρωπαϊκών πόρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης.

Δείτε επίσης: Προκαλεί η Γιάννα Αγγελοπούλου – Διατυμπανίζει τα χρήματα που έδωσε από το… υστέρημά της

Αναφορά έκανε και στην προσπάθεια από πλευράς ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, για την έκδοση ευρωομολόγου, μια προσπάθεια που είναι υπό εξέλιξη, και τόνισε ότι η χώρα μας επιδιώκει τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα δημοσιεύματα για «δωράκια» σε κλινικάρχες από μέσα που χαρακτήρισε φιλικά στην αντιπολίτευση, τα οποία διέψευσε μιλώντας για στενή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που μπορεί να φτάσει μέχρι την επίταξη μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This