ΑΡΧΙΚΗΚΟΣΜΟΣΑίγυπτος: Τουρκικές εταιρείες ιδρύουν εργοστάσια - Επενδύσεις συνολικού ύψους 140 εκατ. δολαρίων

Αίγυπτος: Τουρκικές εταιρείες ιδρύουν εργοστάσια – Επενδύσεις συνολικού ύψους 140 εκατ. δολαρίων

Ο Τούρκος πρέσβης στο Κάιρο δήλωσε, ότι θα ανοίξουν τρία νέα τουρκικά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας

Στο πνεύμα της τουρκοαιγυπτιακής προσέγγισης ο πρέσβης της Τουρκίας στο Κάιρο, Σαλίχ Μουτλού Σεν, δήλωσε ότι τρεις μεγάλες τουρκικές εταιρείες έχουν αρχίσει να ιδρύουν εργοστάσια στην Αίγυπτο με επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 140 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας στο Al Arabiya Business στο περιθώριο ενός οικονομικού συνεδρίου στο Κάιρο, ο Μουτλού Σεν πρόσθεσε ότι το πρώτο εργοστάσιο βρίσκεται στην 10η συνοικία της πόλης Ραμαντάν με επενδύσεις 24 εκατομμυρίων δολαρίων, το δεύτερο στην Άιν Σούχνα με επενδύσεις 44 εκατομμυρίων δολαρίων και το τρίτο στην 10η συνοικία της πόλης Ραμαντάν με επενδύσεις 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Οι επενδύσεις των τουρκικών εταιρειών στην Αίγυπτο εκτιμώνται σήμερα σε περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια και μόνο φέτος αναμένουμε νέες επενδύσεις αξίας τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων», σύμφωνα με τον Μουτλού Σεν.

Ο πρέσβης σημείωσε ότι οι τομείς της έτοιμης ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας της Αιγύπτου είναι οι πιο ελκυστικοί τομείς για τους επενδυτές της χώρας του αυτή τη στιγμή και αναμένει ότι θα αντιπροσωπεύουν μεταξύ 70 και 80% των συνολικών αναμενόμενων τουρκικών επενδύσεων στην Αίγυπτο φέτος.

Εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας για εξαγωγές στην Ευρώπη

Ο Τούρκος πρέσβης στο Κάιρο δήλωσε, όπως μεταφράζει το Echedoros.blog, ότι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα ανοίξουν περίπου τρία νέα τουρκικά εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ένα από τα τουρκικά εργοστάσια που αναμένεται να ανοίξουν είναι το εργοστάσιο “Bony Socks”, το οποίο θα κατασκευαστεί με επένδυση 70 εκατομμυρίων δολαρίων στην πόλη Ραμαντάν στη 10η συνοικία. Αυτό το εργοστάσιο είναι μια πολύτιμη επένδυση και θα μετατρέψει την Αίγυπτο σε κέντρο για τη βιομηχανία καλτσών στη Μέση Ανατολή και την αραβική περιοχή, και η παραγωγή του θα εξάγεται στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον πρέσβη.

Ο Μουτλού Σεν επεσήμανε ότι η Οικονομική Ζώνη της Διώρυγας του Σουέζ προσελκύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από Τούρκους επενδυτές λόγω των εξαιρετικών υποδομών και δυνατοτήτων της, εκτός από την επαγγελματική διαχείριση και τα κίνητρα υποστήριξης των επενδυτών.

Σύμφωνα με τον πρέσβη, οι τουρκικές επενδύσεις συγκεντρώνονται σε δύο περιοχές εντός της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, μία στην Δυτική Καντάρα και η άλλη στην Άιν Σούχνα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο νέα έργα στη βιομηχανική ζώνη Άιν Σούχνα και τέσσερα νέα έργα στη βιομηχανική ζώνη της Καντάρα με συνολική επένδυση 300 εκατομμυρίων δολαρίων», σύμφωνα με τον Μουτλού Σεν.

*Φωτογραφία X Salih Mutlu Sen

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης