Μια ανάρτηση, σχεδόν προφητική, λίγες μόνο ώρες πριν ο Πολωνός καθηγητής αφήσει την τελευταία του πνοή στην Αγία Παρασκευή, «κάρφωσε» το στυγερό έγκλημα και τον εκτελεστή.
Η πρώην σύζυγός του, με την οποία για χρόνια τους συνέδεαν σφοδροί καβγάδες για χρήματα και τα παιδιά τους, είχε ανεβάσει μια εικόνα στον προσωπικό της λογαριασμό με δύο πατεράδες, ο ένας πλούσιος, που σφίγγει στα χέρια του χρήματα, ο άλλος φτωχός, που σφίγγει ένα παιδί στην αγκαλιά του. Η λεζάντα έγραφε: «Όταν συνειδητοποιείς ότι διαλέγεις τον σωστό πατέρα για τα παιδιά σου».
Η ανάρτηση αυτή έμελλε να διαβαστεί αλλιώς την επόμενη μέρα, όταν ο καθηγητής έπεφτε νεκρός από πέντε σφαίρες, λίγο πριν συναντήσει τα παιδιά του.
Ο ίδιος φέρεται να πάλευε για χρόνια να βλέπει τα παιδιά του -μάταια, σύμφωνα με όσα λένε συγγενείς του- ενώ η οριστική ρήξη με την πρώην σύζυγό του ήρθε το περασμένο έτος.
Η γυναίκα, στην επίμαχη ανάρτηση, είχε κάνει tag τον νυν σύντροφό της, έναν άντρα που, σύμφωνα με πηγές, παραδέχτηκε πως ήταν ο εκτελεστής του καθηγητή. Η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να ξεμπλέκει το κουβάρι της υπόθεσης ξεκινώντας από εκεί. Η ίδια είχε παραδώσει τα κινητά δήθεν για να αποδείξει πως «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί» ωστόσο κάμερες που «είδαν» το αυτοκίνητο διαφυγής οδήγησαν στους συνεργούς.
«Από την Ομόνοια αγόρασα το όπλο»
Ο σύντροφος της φέρεται να είπε ξερά στους αστυνομικούς: «Από την Ομόνοια αγόρασα το όπλο». Ο ίδιος δηλώνει πως η πρώην σύζυγος του καθηγητή και νυν σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα. Ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών φαίνεται πως έχουν ενώσει τα κομμάτια του παζλ. Ποιος έδωσε την εντολή, ποιος πλήρωσε, ποιος πάτησε τη σκανδάλη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από τη διαμάχη και την εν ψυχρώ εκτέλεση κρύβονταν μεγάλα χρέη, ανοίγματα στην Αμερική και προσωπική κόντρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα πίεζε τον νυν σύντροφό της να βρει δολοφόνους επί πληρωμή και ο ίδιος απευθύνθηκε σε μια ομάδα τριών ατόμων, εκ των οποίων δύο Αλβανοί και ένας Βούλγαρος. Οι τρεις τους φρόντισαν να βρουν το Τοκάρεφ με το οποίο ο σύντροφος της πρώην συζύγου εκτέλεσε τον 43χρονο καθηγητή. Ο ίδιος κατηγορείται για τη δολοφονία, η γυναίκα για ηθική αυτουργία και οι τρεις αλλοδαποί για συνέργεια.
Δείτε επίσης:
Mια ανδροκτονία που μετράει όσο 10 γυναικοκτονίες.