Πραγματικά αίσθηση μεγάλη κάνει και προκαλεί «πόνο» στην τσέπη η τιμή στο σουβλάκι και δη του αγαπημένο μας τυλιχτού που καλούνται να πληρώνουν οι καταναλωτές
Οι αυξήσεις στο κρέας, τα ενοίκια, η αυξανόμενη ζήτηση λόγω και της τουριστικής κίνησης και οι υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή του απόλυτου ελληνικού φαγητού δρόμου.
Σε πολλές περιοχές -και όχι μόνο στην Μύκονο- η τιμή του ενός τυλιχτού έχει φτάσει ή ξεπεράσει ακόμα και τα 4,5 ευρώ.
Δηλαδή δυο τυλιχτά που είναι -ανάλογα το μέγεθός τους- η τυπική μερίδα για ένα άτομο έχουν φτάσει να κοστίζουν όσο μια μερίδα κανονικού φαγητού.
Τι έχει οδηγήσει στην αύξηση
Οι ιδιοκτήτες των σουβλατζίδικων επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
«Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου.
«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε.
Δείτε επίσης:
imjc42
…παρόλες τις αυξήσεις τα τρία τελευταία χρόνια η νωπή χοιρινή μπριζόλα ή άλλα μέρη του χοιρινού δεν έχουν πάει “100% επάνω”. Είναι απλά απατεώνες που κοιτάνε να κάνουν αρπαχτή , είτε:
α) λόγω των νεαρών που το έχουν για “γρήγορο
φαγητό”
β) λόγω του ότι οι περισσότεροι /ες κάτω των 45 έχουν γίνει τεμπέληδες και τρώνε κυρίως “απ ‘έξω”
γ) της αύξησης του τουρισμού
Ακριβώς και πολύ σωστά τα λες. Ειναι απλά απατεώνες και βρίσκουν και τα κάνουν. Υπάρχουν σουβλατζίδικα με το τυλιχτό στα 3 € και πολύ καλύτερη ποιότητα από άλλα στην περιοχή μου με 3,70 €.
Ας ξυπνήσουν τα πρόβατα από τον ύπνο και να δεις για πότε στρώνουν οι σουβλακερί…
Δυστυχώς…οι..επιχειρήσεις..δεν..καταλαβαίνουν…ότι..θα…πεινάσουν…Ο..καταναλωτής….δεν…μπορεί…να…πληρώνει…συνεχώς….ακριβότερα.
41%
αλλο ενα επιτευγμα της διακυβερνησης σου !!!