Τέμπη: 35 σελίδες ευθυνών στον σταθμάρχη, 500 σε διευθυντές

«Μας έκανε εντύπωση ο καταλογισμός ευθυνών»

Must Read

Ποιός είναι αρμόδιος για τη «χάραξη πολιτικής συνεργασίας στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών με άλλα ευρωπαϊκά κράτη»;

Ποιός είναι υπεύθυνος για τον «συντονισμό των φορέων του σιδηροδρομικού τομέα για τη διαμόρφωση ειδικών στόχων εθνικής στρατηγικής και για τη διαχείριση ειδικών θεμάτων»;

Μήπως ο αρμόδιος Υπουργός, ο αναπληρωτής του ή ο Γενικός Γραμματέας;

Οοοοοχι!

Υπεύθυνοι και αρμόδιοι και για αυτά είναι οι Διευθυντές της ΓΕΔΙΜΕ, της ΔΙΣΙΜΕ και της ΡΑΣ του υπουργείου Μεταφορών.

Οι αρμόδιοι κάθε φορά υπουργοί απλά σκύβουν το κεφάλι και βάζουν τις υπογραφές τους στην πολιτική και τον συντονισμό που χάραξαν οι διευθυντές της ΓΕΔΙΜΕ,της ΔΙΣΙΜΕ και της ΡΑΣ

Με αυτά και άλλα παρόμοια επιχειρήματα για τις πολλές αρμοδιότητες  αυτών των διευθύνσεων ασχολείται ο Εισαγγελέας Τσόγκας της Λάρισας.

Οι τρεις διευθυντές

Και λόγω των αρμοδιοτήτων αυτών προτείνει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρία διευθυντικά στελέχη.

Δυο γυναίκες και ένας άνδρας. Οι κατηγορίες βαρύτατες για δεκάδες θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς σε βαθμό κακουργήματος. Είναι οι τρεις από 36 κατηγορούμενους ενώ ένας άλλος σκοτώθηκε λίγο μετά το δυστύχημα σε τροχαίο στην παραλιακή,αλλιώς θα ήταν κατηγορούμενος γιατί ήταν στην επιτροπή που επέλεξε τον σταθμάρχη Λάρισας αν και ο σταθμάρχης αυτός δεν είχε ούτε ΤΥΠΙΚΑ,ούτε ουσιαστικά προσόντα.

Στα τρία διευθυντικά στελέχη ο εισαγγελέας αφιερώνει τη…μισή σχεδόν (από τη σελίδα 550 και μετά) πρόταση των χιλίων σελίδων.

Τέμπη: Ο σταθμάρχης

Μας έκανε εντύπωση ο καταλογισμός ευθυνών για την επιλογή του σταθμάρχη.Ίσως γιατί δεν έχουμε όχι αρκετό,ούτε στοιχειώδες μυαλό να σκεφτούμε ότι εντελώς τυχαία και για άλλο θέμα είχε γίνει δεκτή στο Μαξίμου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο η αδελφή του σταθμάρχη με την Α.Ξ.Ι.Α της.

Ισως επηρεαστήκαμε και απο δημοσίευμα στη ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη που έγραφε μεταξύ άλλων και το εξής:

«…Πόσοι απλοί πολίτες άραγε είναι σε θέση να υπερηφανευτούν ότι έγιναν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό και τον εκ δεξιών του Υπουργού Επικρατείας και άμεσο συνεργάτη του κ. Γεραπετρίτη  στον πυρήνα της πολιτικής εξουσίας, δηλαδή στο Μαξίμου; Ελάχιστοι. Σχεδόν κανένας.

Μία φωτογραφία ωστόσο έρχεται να καταδείξει πώς κάποιοι που είναι περισσότερο «ίσοι» από τους υπολοίπους, διαθέτουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα άδυτα του πρωθυπουργικού πυρήνα εξουσίας. Σε ανώδυνες και μη φορτισμένες εποχές δεν θα δίναμε σημασία σε αυτήν τη φωτογραφία-ντοκουμέντο. Όμως, στη σημερινή, ιδιαίτερα φορτισμένη περίοδο, όπου η οργή και ο συλλογικός θρήνος κυριαρχούν, ντοκουμέντα σαν αυτό προσλαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία…»

Η συνάντηση έγινε στις 19 Μαϊου 2021 και δημοσιεύθηκε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ σε ιστορική εφημερίδα,κάτι που σημαίνει ότι ήταν για κάποιους πολύ σημαντική...

Η προαγωγή του σταθμάρχη έγινε μετά ένα χρόνο με ταχύτητα φωτός. Στις 13 Μαίου 2022 προήχθη απο επιτροπή που συγκροτήθηκε την …προηγούμενη ημέρα και η προαγωγή ολοκληρώθηκε την επομένη της συνεδρίασης της επιτροπής!!!

Ενώ λοιπόν ο εισαγγελέας Τσόγκας αφιερώνει τη μισή πρόταση, δηλαδή σχεδόν πέντε εκατοντάδες σελίδες,για να μάθουμε όλοι ότι αρμόδιοι για την χάραξη πολιτικής και τον συντονισμό με την υφήλιο είναι τρια διευθυντικά στελέχη σε τρεις διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών,δηλ. στην ΓΕΔΙΜΕ, την ΔΙΣΙΜΕ και την ΡΑΣ στο ρόλο του σταθμάρχη στην τραγωδία αφιερώνει περίπου …τριάντα πέντε σελίδες!!!

 

Τέμπη: Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση

Διαβάστε ένα απόσπασμα από το ντοκουμέντο αυτό που θα ανοίξει τα μάτια των Ελλήνων και διεθνώς για τους κεντρικούς υπεύθυνους της τραγωδίας από τη σελίδα 679 της εισαγγελικής πρότασης:

«...Ο κατηγορούμενος, το χρονικό διάστημα από 1-2-2022 έως και τις 28-2-2023
έφερε την ιδιότητα του Αναπληρωτή (εκ του νόμου – άρθρο 87 παρ. 1 και 4 του Ν.
3528/2007, όπως αντικ. με το άρθρο πρώτο του Ν. 3839/2010 (ΦΕΚ Α’ 51/29-3-2010))
Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας
Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

1.2 α) Αποστολή του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, σύμφωνα με τη
διάταξη του άρθρου 1 του Π.Δ. 123/2017, «Οργανισμός του Υπουργείου Υποδομών και
Μεταφορών» (ΦΕΚ Α’ 151/12-10-2017), είναι: α. Ο στρατηγικός σχεδιασμός και η
υλοποίηση των έργων Υποδομής της χώρας. β. Η χάραξη και εφαρμογή εθνικής πολιτικής
και η δημιουργία κατάλληλου θεσμικού πλαισίου, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, για
την ανάπτυξη μεταφορικών και συγκοινωνιακών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, σε
συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού. γ. Η εξειδίκευση και η εφαρμογή εθνικής πολιτικής στις
δημόσιες υποδομές. δ. Η χάραξη και εφαρμογή πολιτικών για την ανάπτυξη
συγκοινωνιακών και άλλων υποδομών σε εθνικό επίπεδο με σκοπό την ενίσχυση της
κινητικότητας, της προσβασιμότητας και την ενδυνάμωση της οικονομίας. ε. Η χάραξη και εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής πολιτικής για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς μετακίνησης, μέσα από συντονισμένες δράσεις και παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας. στ. Η προαγωγή της ασφάλειας στις υποδομές και μεταφορές. ζ. Η
υποβοήθηση δράσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α και Β βαθμού) στην ανάπτυξη των
βασικών υποδομών της χώρας. η. Ο συντονισμός και η συμμετοχή σε διεθνείς
Οργανισμούς ή μέσα συνεργασίας που δραστηριοποιούνται στον σχεδιασμό και στην
ανάπτυξη των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών και διασυνοριακών συνδέσεων. θ. Ο
συντονισμός των εποπτευομένων φορέων και η εποπτεία των προγραμμάτων
δράσης αυτών…»

 

Τέμπη: Τι λένε συγγενείς θυμάτων

Πως αξιολόγησαν την εισαγγελική πρόταση οι συγγενείς των θυμάτων;

Προφανώς δεν έκριναν ότι είναι τόσο αξιόπιστη,όσο η δικαστική απόφαση που «έκλεισε» την εξαφάνιση του Αλεξ στη Βέροια,η οποία αν και ο Αλεξ είναι ακόμα μετά 20 χρόνια ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΣ γράφει ότι “πέθανε ακαριαία”(!!!) από τα χτυπήματα των παιδιών και την πτώση στο τσιμέντο!!!

Ποιός; Ο αγνοούμενος ακόμα!

Και ας έγραφε στις 4 Φλεβάρη 2006 στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Σταύρος Τζίμας ότι “Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το στυγερό έγκλημα, αναμένεται να γνωστοποιηθούν από την αστυνομία μετά τον εντοπισμό του πτώματος και την ιατροδικαστική του εξέταση…”
Περασαν 20 χρόνια και είναι άφαντος…

Οι δικαστικοί λειτουργοί που έγραψαν αυτά στην απόφαση έχουν να πουν κάτι;

Στην πρόταση του εισαγγελέα Τσόγκα υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί και παραπέμπονται για την διαβόητη σύμβαση 717.Μεταξύ αυτών και ένας που έσπευσε να μηνύσει μάρτυρες της…ευρωπαϊκής εισαγγελίας ,η οποία ερευνά τα Τέμπη.Ηθικοί αυτουργοί,δηλαδή οι εργολάβοι που θα κέρδιζαν απο τις πράξεις των φυσικών αυτουργών δεν υπάρχουν στην πρόταση!Ολα καλά με αυτούς.

Επίσης προτείνεται για παραπομπή ο αδελφός …Υπουργού. Ο Κυρ.Μητσοτάκης έκανε υπουργό  τη στενή συγγενή ΜΕΤΑ το δυστύχημα!!!

Οι συγγενείς πάντως των θυμάτων στα Τέμπη έχουν και λένε ότι τα ψέμματα είναι πολλά…
Και αίτηση εκταφής έχω κάνει και απορρίφθηκε ,είπε ο πατέρας Ασλανίδης απαντώντας στον Υπουργό Φλωρίδη ότι δεν έγινε αίτηση εκταφής…

Και άλλοι στην Εφημερίδα των Συντακτών είπαν:

Νίκος Χατζηβασιλείου, πατέρας Ελισσάβετ Χατζηβασιλείου

«Σχετικά με το κλείσιμο της δικογραφίας από τον ανακριτή που έγινε εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόοπτα και με το κλείσιμο της υπόθεσης και από τον εισαγγελέα μέσα σε έξι μέρες, που διάβασε και εξέτασε μια δικογραφία 60.000 σελίδων και την έστειλε το πρωί της Δευτέρας, έχουμε μια προμελετημένη συμπεριφορά και μεθόδευση από μέρος των κρατικών λειτουργών. Εμείς ελπίζαμε ότι η Δικαιοσύνη θα λειτουργήσει όπως πρέπει και θα σταθεί στο ύψος της, αλλά και η κίνηση του ανακριτή να κλείσει έτσι γρήγορα τη δικογραφία και του εισαγγελέα να τη στείλει στον πρόεδρο Εφετών μας εξέπληξε και μας δημιούργησε τις χειρότερες εντυπώσεις ως προς το πώς αντιμετωπίζουν το θέμα αυτό.

Θα προχωρήσουμε σε καινούργιες κινήσεις για να ανοίξει και πάλι η δικογραφία και ευελπιστούμε ότι και οι δικαστικοί λειτουργοί θα σταθούν στο ύψος τους. Τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε τον εισαγγελέα κ. Τσόγκα οι οικογένειες των θυμάτων μαζί με τους δικηγόρους μας για να καταθέσουμε ένα υπόμνημα για να γίνει επιστροφή της δικογραφίας, και εκείνος όχι μόνο δεν δέχτηκε τους δικηγόρους για να καταθέσουν το υπόμνημα, αλλά δεν δέχτηκε ούτε δύο χαροκαμένες μαυροφορεμένες μάνες που πήγαν ως αντιπροσωπεία να του μιλήσουν. Κάναμε 300 χιλιόμετρα και ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο».

Ηλίας Παπαγγελής, πατέρας Αναστασίας Παπαγγελή

«Η αντίδρασή μας έγκειται στο ότι έκλεισε την ανάκριση ο ανακριτής και συμπεριέλαβε τελευταία στιγμή το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους και το πόρισμα του γερμανικού εργαστηρίου. Υπάρχει μια προσπάθεια με οποιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίσουν το ύψος των κατηγοριών σε πλημμελήματα, ενώ είναι κακουργήματα, και η αντίδραση των συγγενών έξω από το δικαστικό μέγαρο Λαρίσης είχε αυτόν τον στόχο. Ακόμα και που συμπεριελήφθησαν αυτές οι δυο μελέτες, έπρεπε ο ανακριτής να τις αξιολογήσει. Τώρα που έκλεισε η ανάκριση, ποιος θα τα κάνει αυτά; Θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο και απλώς οι δικαστές θα διαβάζουν, δεν θα υπάρχει συνέχεια σε αυτά τα έγγραφα.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κάνει απεργία πείνας ο φίλος μας ο Πάνος Ρούτσι από το πρωί της Δευτέρας, ότι η Δικαιοσύνη έχει το δικό της σκεπτικό και δεν το αλλάζει. Πολλά πράγματα χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση, όπως το γιατί σβήστηκαν τα βίντεο ένα 24ωρο μετά, ενώ γνωρίζουμε ποιοι τα έσβησαν. Δεν τους ρώτησε ποτέ. Βλέπουμε μια Δικαιοσύνη που δεν θέλει να ακούσει και θέλει να κλείσει την υπόθεση όπως όπως για να πάει στο ακροατήριο».

Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας Μάρθης Ψαροπούλου

«Χθες 15/9/25 περί τις 35 οικογένειες κατέθεσαν στο Εφετείο Λάρισας τις τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τους για το ημιτελές έργο της ανάκρισης. Μετά από 2,5 έτη «ενδελεχούς» ανάκρισης, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η συντριπτική πλειοψηφία των συγγενών και των συνηγόρων τους διαπίστωσε την «αποτελεσματικότητα» των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών. Το αδιαπραγμάτευτο αίτημα όλων των συγγενών να χυθεί άπλετο φως στα αίτια και τους υπαιτίους της εθνικής τραγωδίας, όποια θέση και εάν αυτοί κατέχουν, είναι αμφίβολο εάν εισακούστηκε από τους ταγούς της Δικαιοσύνης. Αντ’ αυτού, η «αλήθεια» αποκαλύφθηκε με αυτόκλητους μάρτυρες. Η αυτεπάγγελτη έρευνα «έμεινε στο ράφι». Οι εξαπίνης ενέργειες δικαστικών λειτουργών που «σέβονται» τον θεσμικό ρόλο των συνηγόρων εν τέλει υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και προσβάλλουν τη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε».

Μαρία Καρυστιανού, μητέρα Μάρθης Ψαροπούλου

«Είναι μια ξεκάθαρη κοροϊδία απέναντι στον αγώνα που δίνουμε και φυσικά τελείως άδικο και υβριστικό για τη μνήμη των παιδιών μας. Αυτό το πόρισμα των χιλίων σελίδων, που βγήκε μετά από μόλις επτά ημέρες μελέτης μιας δικογραφίας που που είναι από τις ογκωδέστερες που υπάρχουν στην Ελλάδα, καθώς μετράει 60.000 σελίδες, και η οποία ξεκάθαρα έχει αφήσει πάρα πολλά βασικά ερωτήματα αναπάντητα, γιατί όταν έχεις ανθρώπους που έχουν καεί ζωντανοί και δεν μπορείς να απαντήσεις γιατί κάηκαν, είναι ίσως από τα πιο βασικά ερωτήματα. Η εισαγγελική αυτή πρόταση είναι προσβλητική, σε συνδυασμό μάλιστα και με το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους που ήρθε την ίδια μέρα που ο ανακριτής έκλεισε τη δικογραφία.

Τελικά η τοποθέτηση του κ. Τσόγκα από την κ. Αδειλίνη δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οπως ο κ. Μπακαΐμης τοποθετήθηκε εσκεμμένα για να ολοκληρώσει ένα έργο, «το μπάζωμα της ανάκρισης», και ο συγκεκριμένος εισαγγελέας ήρθε να συμβάλει σε αυτό το έργο. Με όλα όσα έχουμε δει, με τη στάση του Αρείου Πάγου, με τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, πραγματικά θεωρούμε ότι οδηγούμαστε σε μια παρόμοια δίκη-παρωδία που θα καταλήξει σε κάποια πλημμελήματα για ολίγους και σίγουρα οι υψηλά ιστάμενοι που είχαν την απόλυτη ευθύνη θα μείνουν στο απυρόβλητο».

Δείτε επίσης:

Τέμπη: Κατατέθηκε η πρόταση 996 σελίδων για τους κατηγορουμένους της δίκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Τζάνειο χωρίς τις αισθήσεις του 20χρονος ναυτικός

Ένα πολύ σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Λιμάνι του Πειραιά όταν ένας 20χρονος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο επιβατηγό-οχηματαγωγό Blue Star...

More Articles Like This