Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 44χρονου, καθώς φέρεται να ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο με το οποίο καλούσε τρίτους να προβούν σε εγκληματικές ενέργειες εις βάρος του ηγουμένου της νέας αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έγινε τον περασμένο Ιούλιο, γεγονός που οδήγησε στην έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης. Η έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Όρους κατέληξε στην ταυτοποίηση του 44χρονου, ο οποίος συνελήφθη το τελευταίο 24ωρο.
Ανάρτηση σε ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, το επίμαχο σχόλιο δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό ιστοσελίδας εκκλησιαστικού περιεχομένου στο Facebook, με τον κατηγορούμενο να φέρεται ότι προέτρεπε τους αναγνώστες σε πράξεις βίας, ακόμη και κατά της ζωής του ηγουμένου.
Μετά τη σύλληψή του, ο 44χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές και, κατόπιν προφορικής εντολής εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος. Η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την περαιτέρω δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.
Δείτε επίσης: